Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΧΤΙΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ»

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΧΤΙΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ
«ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ»


… γιατί ανθρώπινο είναι να γκρεμίζεις τοίχους όχι να χτίζεις!


Η εκστρατεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης «ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ» υλοποιήθηκε με επιτυχία.162 περίπου πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας συγκεντρώθηκαν, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στις αποθήκες της Ομάδας Εθελοντών Κιλκίς/Θεσσαλονίκης-Σύριοι Πρόσφυγες και διανεμήθηκαν στους διερχόμενους από την Ειδομένη πρόσφυγες. Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων μαθητών του δήμου Αγίου Νικολάου, Βασίλης Χατζηδάκης, συνόδευσε την αποστολή και μπορεί να βεβαιώσει ότι έφτασε στο φυσικό παραλήπτη της, τους πρόσφυγες. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν και δεν ήταν στα ζητούμενα αυτής της αποστολής, είναι στη διάθεση των διευθυντών των σχολείων του δήμου μας για όσους μαθητές τα έχουν ανάγκη.

Πολλοί φορείς και πολίτες ήρθαμε σε επαφή, για να φέρουμε σε πέρας αυτή την προσπάθεια. Εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση, την υγεία, την αυτοδιοίκηση, τον τουρισμό, μεγάλοι και μικροί συνεργαστήκαμε και νιώσαμε την αξία της προσφοράς. Βεβαιωθήκαμε ότι αυτό που αρμόζει σε ανθρώπους είναι να γκρεμίζουν τους διαχωριστικούς τοίχους κι όχι να χτίζουν!


Όποια εμπόδια συναντήσαμε τα ξεπεράσαμε χάρη στη δική σας βοήθεια και ανταπόκριση και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! Ιδιαίτερη αναφορά οφείλουμε στους μαθητές όλων των σχολείων της Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας του δήμου Αγίου Νικολάου και του ΕΠΑΛ και ΕΕΕΕΚ Σητείας που μετέτρεψαν τα σχολεία σε φορείς κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Συγχαρητήρια στους γονείς και στους δασκάλους τους που τους ενέπνευσαν αυτή τη διάθεση, ώστε να μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα πιο ανθρώπινο αύριο.
Στον απόηχο αυτής της προσπάθειας θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε:
  • Όλους τους απλούς πολίτες –εθελοντές που βοήθησαν στη διαλογή και συσκευασία του υλικού
  • την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ.Πετράκη Πελαγία που εξασφάλισε κονδύλιο 1500 Ευρώ για αγορά αδιάβροχων
  • τη Eurobank, τη μεταφορική του Μιχάλη Γρηγοράκη και το ΔΣ του Περιφερειακού τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς από τον Άγιο Νικόλαο στη Θεσσαλονίκη
  • τον πρόεδρο της Οικολογικής Κίνησης Μεραμβέλλου Αλεξ/νδρο Μαντά για τη δημιουργία της αφίσας και το τυπογραφείο Πολυχρονάκη «Ιδεόγραμμα» για τη δωρεάν εκτύπωση της
  • τους χορηγούς επικοινωνίας και συγκεκριμένα την εφημερίδα «ΑΝΑΤΟΛΗ», τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ράδιο 104,4» και «LATO 103,3» καθώς και το «fonien.gr» και «merambellonews.gr» για την προβολή της δράσης.

Με τη βοήθεια σας καταφέραμε να αποδείξουμε ότι δεν ξεχνάμε τα ιστορικά μας βιώματα κι ότι οι αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης είναι βαθιά ριζωμένες στην τοπική κοινωνία μας. Αυτό δηλώνει με έμφαση η μαντινάδα που φτιάχτηκε από τους εθελοντές μας και συνόδευσε την αποστολή:
«Δεν τση περνά τση προσφυγιάς
με μια ρακή ο πόνος
μα όσο υπάρχει η Κρήτη μας
κανείς δε μένει μόνος»!

Οι Φορείς –μέλη της Αχτίδας Αλληλέγγυων Πολιτών Αγίου Νικολάου



Ένα σχόλιο από το ιστολόγιο: Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου είναι ένας από τους φορείς που συμμετέχουν στην Αχτίδα Αλληλέγγυων Πολιτών και συμμετείχε ενεργά στη δραστηριότητα με τη συγκέντρωση φαρμάκων, ενώ μέλος της συντονιστικής ομάδας της δράσης (με σημαντική πρόσφορα) ήταν η συναδέλφισσα και μέλος του ΔΣ του συλλόγου μας Αλεξάνδρα Παρασκευάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου