Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ στην παγκρήτια κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 12:00 το μεσημέρι

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διοικητικό Συμβούλιο

Προς: Εργαζόμενους ΓΝΑΝ
Αρ. Πρωτ: 329/30-9-2015

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,
 την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των επικουρικών εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης. Πήραν μέρος οι επικουρικοί εργαζόμενοι από όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης και παρευρέθηκαν οι Διοικήσεις των σωματείων των νοσοκομείων Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνου. Σκοπός της συνάντησης ήταν να υπάρξει συντονισμός και κοινή αγωνιστική δράση στην κατεύθυνση να μονιμοποιηθούν οι συνάδελφοι μας που οι συμβάσεις τους λήγουν τον Δεκέμβρη του 2015. Υπενθυμίζουμε ότι δύο φορές έχει ανανεωθεί η σύμβαση των παραπάνω εργαζομένων και τυχόν απόλυση τους θα σημάνει παραπέρα υποστελέχωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών των νοσοκομείων του νησιού μας. 
Οι 65 συνάδελφοι μας καλύπτουν ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό που λείπει και είναι ειδικότητες νοσηλευτών, μαιών, μεταφορέων ασθενών, διοικητικών, τεχνολόγων, ακτινολόγων κλπ., ενώ στο Νοσοκομείο μας απασχολούνται 3, μία νοσηλεύτρια, μία διοικητικός και ένας ηλεκτρολόγος, ενώ υπάρχουν και αρκετοί επικουρικοί ιατροί που η σύμβαση τους λήγει 31/12/15

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε:
o   Τα ΔΣ των σωματείων να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 5 Οκτώβρη αναδεικνύοντας τις συνέπειες της απόλυσης των συναδέλφων μας για τη λειτουργία του νοσοκομείου και βέβαια συνολικά την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα νοσοκομεία.  
o   Να προχωρήσουμε σε παγκρήτια κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 12:00 το μεσημέρι
o   Να κλιμακώσουμε τον αγώνα και να τον συντονίσουμε με τα σωματεία και τους επικουρικούς εργαζόμενους των άλλων νοσοκομείων της χώρας.
o   Να απευθυνθούμε σε όλα τα εργατικά σωματεία, συλλόγους ασθενών και λαϊκούς φορείς να συμβάλουν αποφασιστικά στον αγώνα των εργαζομένων των νοσοκομείων συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις εκδίδοντας ψηφίσματα συμπαράστασης ή όποια άλλη μορφή αγώνα επιλέξουν.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου συνεδρίασε την Τρίτη 29/9 και αποφάσισε τη συμμετοχή του Συλλόγου στις παραπάνω κινητοποιήσεις και καλεί τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους επικουρικούς και να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της ΔΥΠΕ την Τρίτη 6/10 στις 12 το μεσημέρι.
Για τη διευκόλυνση συμμετοχής  όσων εργάζονται, κηρύσσουμε τετράωρη στάση εργασίας την Τρίτη 6/10 από τις 11.00 πμ ως τη λήξη της βάρδιας (15.00).
Αναχώρηση θα γίνει από την είσοδο του Νοσοκομείου στις 11 το πρωί.

Σας καλούμε να παλέψετε μαζί μας για:
·  Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους.
·  Άμεση στελέχωση των νοσοκομείων με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σταθερή εργασία. 
- Συνέχιση της εργασίας των συναδέλφων επικουρικών είτε με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου είτε με νέα παράταση τους.

Για το ΔΣ του συλλόγου

ο Πρόεδρος                    ο Γραμματέας


Γ. Μανουσάκης                 Κ. Κοκολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου