Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Πρόσθετο χώρο και νοσηλεύτριες χρειάζεται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας


Είναι ανάγκη να διατεθεί πρόσθετος χώρος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Αγίου Νικολάου, για να μπορεί να καλύψει τη λειτουργία όλων των κρεβατιών που διαθέτει, επισημαίνει ο Διευθυντής της ΜΕΘ Αγίου Νικολάου Χάνι Μασούντ, αποτιμώντας τις δυσκολίες από τη λειτουργία της Μονάδας στο νέο κτίριο του νοσοκομείου λόγω της έλλειψης χώρου.

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ με αφορμή πρόσφατο περιστατικό, όπου ασθενής από την περιοχή της Ιεράπετρας χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ και κατέληξε να φιλοξενηθεί στη ΜΕΘ Ρεθύμνου, αφού δεν υπήρχε κρεβάτι ούτε στον Άγιο Νικόλαο, ούτε στο Ηράκλειο, φέρνει στο προσκήνιο ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα με αφορμή τη μεταφορά της Μονάδας από το παλιό κτίριο στη νέα πτέρυγα.

Η ΜΕΘ Αγίου Νικολάου διαθέτει έξι κρεβάτια και καλείται να καλύψει συνολικά τις ανάγκες του Λασιθίου χωρίς όμως να μπορούν να λειτουργούν όλες οι κλίνες στο νέο χώρο. Να σημειωθεί πως η Μονάδα παρουσιάζει πολύ υψηλά ποσοστά πληρότητας και μάλιστα φιλοξενεί συχνά και περιστατικά από τη Ρόδο. Το πρόβλημα όμως είναι πως στο παλιό κτίριο είχε αναπτυχθεί σ' ένα ενιαίο χώρο 140 τ.μ. και τώρα βρίσκεται σε μια επιφάνεια εργασίας 60 τ.μ.

Η πρόταση, που καταθέτει ο Διευθυντής της ΜΕΘ Αγ. Νικολάου, είναι να μειωθούν σε τέσσερις οι κλίνες που λειτουργούν στην τωρινή αίθουσα και να βρεθεί μια δεύτερη αίθουσα με άλλα δύο κρεβάτια, όπου θα νοσηλεύονται αποκλειστικά τα περιστατικά με πολυανθεκτικά μικρόβια και να υπάρχουν τρεις νοσηλεύτριες ανά βάρδια, δηλαδή, δύο με τρεις επιπλέον νοσηλεύτριες από το υφιστάμενο προσωπικό.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου