Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ενημέρωση σχετικά με την αρνητική πορεία αποπληρωμής των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου


Συνάδελφοι. δυστυχώς είναι αρνητικά τα νέα που έχουμε για την αποπληρωμή των πρόσθετων αμοιβών από το μήνα Γενάρη και μετά, με αποτέλεσμα να είναι πολύ αμφίβολο το αν θα πληρωθούμε (και πόσα) στις 27/6. Πιο συγκεκριμένα:
  • Η διαδικασία τροποποίησης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου καθυστερεί για δύο λόγους. Πρώτον γιατί η ΔΥΠΕ Κρήτης έδωσε κατεύθυνση μαζί με την τροποποίηση για τους κωδικούς των πρόσθετων αμοιβών να γίνει και τροποποίηση και σε άλλους κωδικούς, καθώς και η ένταξη των χρηματικών υπολοίπων του 2014, διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα αν συνυπολογίσουμε την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου. Δεύτερον γιατί υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην τροποποίηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Σητείας, κάτι που καθυστερεί και την ολοκλήρωση της υποβολής τροποποίησης και στα άλλα 2 Νοσοκομεία του νομού, αφού η τροποποίηση υποβάλλεται ανά ΝΠΔΔ, δηλαδή για το Νοσοκομείο Λασιθίου που περιλαμβάνει τα Νοσοκομεία Αγ. Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κοπούν τα εντάλματα πληρωμής και να πληρωθούμε είναι να ολοκληρωθεί η τροποποίηση του προϋπολογισμού και να εγκριθεί, κάτι που είναι αμφίβολο αν θα γίνει μέχρι τις 17/6.
  • Το Υπουργείο δεν έχει βάλει τα χρήματα των πρόσθετων αμοιβών του πρώτου τριμήνου στο λογαριασμό του Νοσοκομείου. Δεν γνωρίζουμε (δεν υπάρχει καμιά σχετική δήλωση) πότε θα μπουν και πόσα.
  • Οι εγκεκριμένες πιστώσεις για τις πρόσθετες αμοιβές του Νοσοκομείου μας για το 2015 είναι κατά 20% μειωμένες σε σχέση με το 2014, και αυτό ισχύει και σε σχέση με τα ποσά των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών του 2015., δηλαδή έχουν εγκριθεί 20% λιγότερα από τα δεδουλευμένα και ενδεχομένως να γίνει οριζόντια περικοπή.
Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα αρνητικές και γι΄ αυτό μετά τις εκλογές του ΔΣ του Συλλόγου την επόμενη Τρίτη 16/6, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε την αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου