Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Διαμαρτυρία για την προσπάθεια πρόσληψης ιδιωτών ιατρών στα Νοσοκομεια του ν. Λασιθίου με μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Διαμαρτυρία για την προσπάθεια πρόσληψης ιδιωτών ιατρών στα Νοσοκομεια του ν. Λασιθίου με μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την απόφαση του διοικητή της 7ης ΥΠΕ να ανακοινώσει ότι προτίθεται να προσλάβει ιατρούς για το Γ.Ν. Λασιθίου υπο καθεστώς έκδοσης από αυτούς δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίας (μπλοκάκια) κατ΄εφαρμογή του άρθρου 4 του ν. 4058/2012.(συνημμένο).

Η προσπάθεια πρόσληψης ιδιωτών ιατρών με μπλοκάκι αλλοιώνει τη θεμελιώδη αρχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας για εργασία από ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και δημιουργεί μεγάλα ζητήματα και ερωτηματικά για τις προθέσεις της σημερινής κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον της δημόσιας δωρεάν υγείας και την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του ΕΣΥ που είδαμε από τις κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών.

Απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση και στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές, η λύση μπορεί να είναι μόνο η υλοποίηση των υποσχέσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία της 7ης Υπε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναθεωρήσουν την απόφαση για πρόσληψη ιδιωτών ιατρών στα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου και να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων τους για μόνιμες προσλήψεις.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος      Ο Γραμματέας

Γιώργος Μανουσάκης       Κωστής Κοκολάκης

Το σχετικό έγγραφο της ΔΥΠΕ Κρήτης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου