Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

H Απόφαση της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ της συνεδρίασης της 8ης Ιουνίου 2015

ΑΘΗΝΑ 9/6/2015
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 510
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
της 8ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2015


    Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την πρόταση της κυβέρνησης για νέα δυσμενή μέτρα δημοσιονομικού ύψους 3,5δις ευρώ, εκ των οποίων τα 1,9δις ευρώ εντός του έτους 2015, αλλά και την πρόταση των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ (ΤΡΟΙΚΑ) υπερδιπλάσιου δημοσιονομικού ύψους, προκειμένου να κλείσει η Αξιολόγηση του υφιστάμενου Μνημονίου.
Επιβεβαιώνονται έτσι οι εκτιμήσεις μας για συνέχιση (χωρίς παρέκκλιση) των ασκούμενων Μνημονιακών Πολιτικών της τελευταίας πενταετίας.
    Στο στόχαστρο με βάση την κυβερνητική πρόταση βρίσκονται εισοδήματα και κοινωνικά δικαιώματα. Και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το 3ο Μνημόνιο που βρίσκεται προ των πυλών.
    Η δημιουργική ασάφεια της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ την 20η Φεβρουαρίου, άρχισε να αποσαφηνίζεται με το ξεθώριασμα των κόκκινων γραμμών που έθετε η κυβέρνηση κατά τη διαπραγμάτευση και την πλήρη εγκατάλειψη των προεκλογικών δεσμεύσεων.
    Η κυβέρνηση συμφωνεί για τη μείωση συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας, χαρακτηρίζοντας για πρώτη φορά κατά τα Μνημονιακά έτη, όλες τις συντάξεις κάτω των 62ετών ως πρόωρες (ακόμη και όσοι διαθέτουν 35 συντάξιμα έτη που συνταξιοδοτούνται 58ετών ή 37 συντάξιμα έτη που συνταξιοδοτούνται χωρίς όριο ηλικίας ή γυναίκες με 25 συντάξιμα έτη που συνταξιοδοτούνται 60ετών κλπ).
    Η πρότασή της κυβέρνησης οδηγεί σε νέα φοροεπιδρομή στα μόνιμα φορολογικά υποζύγια (μισθωτοί, συνταξιούχοι) και νέες μειώσεις μισθών (σύστημα αξιολόγησης, νέο μισθολόγιο, μπόνους κλπ).
    Οι Δαπάνες για την Υγεία και την Πρόνοια θα συρρικνωθούν περαιτέρω. Το ΕΣΥ και το Σύστημα Πρόνοιας βρίσκονται σε διαδικασία «αργού θανάτου» και η κυβέρνηση προσεγγίζει τα ζητήματα με επικοινωνιακό τρόπο.
Τα Νοσοκομεία τελούν σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και το προσωπικό είναι στη κυριολεξία κάτω των ορίων ασφαλείας.
    Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών και προσλήψεις πολυάριθμου προσωπικού είναι εκτός πραγματικότητας, με δεδομένο ότι η πρότασή της προς τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ (ΤΡΟΪΚΑ), βάζει ταφόπλακα στα εναπομείναντα κοινωνικά αγαθά και στις υπηρεσίες που τα παρέχουν.
    Οι χαοτικές καταστάσεις στα Κέντρα Υγείας συνεχίζονται. Η Πρόνοια, το ΕΚΑΒ, η Ψυχική Υγεία καταρρέουν από τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό.
    Μας οφείλονται τα δεδουλευμένα ψίχουλα των νυκτερινών και αργιών από την 1/1/2015. Επίσης σε μεγάλο αριθμό Νοσοκομείων οφείλονται δεδουλευμένα παρελθόντων ετών.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
    ΕΩΣ ΕΔΩ.
    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
    Πρόταση προς την ΑΔΕΔΥ να οργανώσει Πανελλαδική Πανεργατική Απεργιακή Κινητοποίηση με την ΓΣΕΕ στο τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου.   
    ΑΝΑΣΧΕΤΙΚΗ στην προωθούμενη ΣΥΜΦΩΝΙΑ με βάση τη πρόταση της κυβέρνησης ή τη πρόταση των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ – ΤΡΟΙΚΑ.
Από τις δύο ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ όποια και αν υιοθετηθεί, θα σαρώσει ότι μας απέμεινε από εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά, μισθολογικά δικαιώματα.
Εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την ΑΔΕΔΥ θα οργανώσουμε 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από το Υπουργείο Υγείας.
    Η τελική ΑΠΟΦΑΣΗ θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Δευτέρα 15/6/2015.
Το διεκδικητικό πλαίσιο κοινοποιήθηκε στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου 20/5/2015.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                ΕΡΜΗΣ ΚΑΣΣΕΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου