Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ευαγγελισμός: Καταρρέει το μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων

SOS εκπέμπουν γιατροί και εργαζόμενοι του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας και των Βαλκανίων οι οποίοι έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα επείγοντα του Ευαγγελισμού, διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 
Ο Ευαγγελισμός, η ναυαρχίδα του ΕΣΥ, καταρρέει...Τα προβλήματα διογκώνονται με αποτέλεσμα ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό να μιλούν για τραγικές συνθήκες.

Σήμερα από τις 8.00 το πρωί, γιατροί και νοσηλευτές πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου. 

Στο κόκκινο ο Ευαγγελισμός

Όπως δήλωσε στο Newsit o καρδιολόγος του Ευαγγελισμού και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Ηλίας Σιώρας "κάναμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατί ποτέ τις τελευταίς δεκαετίες ο Ευαγγελισμός δεν είχε τόσα πολλά προβλήματα. 

Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση, ούτε το 10% των κονδυλίων που απαιτούνται δεν έχει έρθει. Το μηνιαίο κόστος λειτουργίας του νοσοκομείου είναι 8 εκατομμύρια ευρώ και για το πρώτο τρίμηνο του 2015 έχει γίνει επιχορήγηση 4.850 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό, λείπουν περίπου 1.000 θέσεις όλων των ειδικοτήτων εκ των οποίων οι 500 θέσεις είναι νοσηλευτικό προσωπικό. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και θέλουν να μας φέρουν περίπου 20 επικουρικούς, ούτε καν μόνιμο προσωπικό. 

Ο όγκος εργασίας είναι τρομερός καθώς έχουν κλείσει όλα τα πρώην πολυιατρεία του ΙΚΑ και ο κόσμος έρχεται κατευθείαν στο νοσοκομείο. Επίσης υπάρχει και απλήρωτη υπερωριακή εργασία, δηλαδή οι γιατροί μόλις προχθές πληρώθηκαν για τις εφημερίες τους το πρώτο τρίμηνο και είναι αμφίβολο στη συνέχεια πότε θα πληρωθούν. Το δε ιατρικό προσωπικό, με υπερωριακή αμοιβή 1 ευρώ την ώρα, έχει να πληρωθεί από τον Γενάρη μήνα και είναι αμφίβολο αν θα πληρωθεί εως τα τέλη Ιουνίου. 

Πριν 15 μέρες μέρες συναντηθήκαμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό κύριο Ξανθό. Του θέσαμε όλα αυτά τα αιτήματα και το μόνο που υποσχέθηκε και υλοποιήθηκε ήταν οι δεδουλευμένες υπερωρίες των γιατρών του πρώτου τριμήνου 2015. Σχετικά με τη χρηματοδότηση μας απάντησε ότι όλα εξαρτώνται από τις διαπραγματεύσεις. 

Ακόμη και για τις προμήθειες υλικών, από τον Φλεβάρη εως τώρα μας παραπέμπει στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες βλέπουμε που οδηγούν. Αρα τι να περιμένουμε; Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε. Η λειτουργία του Ευαγγελισμού κινδυνεύει καθώς και πολλών αλλων νοσοκομείων" είπε τέλος ο κύριος Ηλίας Σιώρας.

Δείτε το video:


Αναδημοσίευση από τη σελίδα newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου