Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Σε επίσχεση εργασίας από 29/6 οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ     
 17.6.2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

   Οι στιγμές  που  διανύουμε σαν χώρα είναι πάρα πολύ δύσκολες,  και ο πιο απόμακρος   από  το  πολιτικό  γίγνεσθαι   το  έχει  αντιλήφθη, όπως και θα  έχει καταλάβει ο καθένας ότι οι επόμενες  μέρες  μπορεί  να  αποβούν καθοριστικές   για  την  μετέπειτα  πορεία  και  τις χώρας αλλά και για την ζωή όλων μας.                                                                                                                                                                                    Είναι κάμποσος καιρός τώρα που τέθηκε από τους ανθρώπους που αποτελούν τον παραγωγικό ιστό αυτής της χώρας αλλά και από τους απόμαχους της ζωής τους συνταξιούχους την σπουδάζουσα νεολαία , αλλά και από άλλες κατηγορίες συμπατριωτών μας, η επιτακτική  ανάγκη ότι το καράβι πρέπει να αλλάξει ρώτα, οι μόνιμοι αδικημένοι , και τα υποζύγια παντός καιρού θα πρέπει να πάρουν ανάσες, ότι φτάσαμε στα όρια μας.       η πολιτική της τελευταίας πενταετίας , το ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων

  H δήθεν αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών εταίρων μας, το σφιχταγκάλιασμα της αρκούδας, η υποτιθέμενη οικονομική βοήθεια ΔΝΤ της ΕΚΤ και της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ  είδαμε που μας έφτασαν, και δεν χόρτασαν, συνεχίζουν και θέλουν και άλλο έως να μην μας μείνει τίποτα  έως και την τελευταία ρανίδα  του αίματος μας.  Συνάδελφοι για να περάσουν τα σχέδια αυτά, κάποιοι οι οποίοι τους εμπιστευόταν ο λαός  και νόμιζαν ότι μοναδικό τους μέλημα  ήταν το καλό μας αποδείχτηκαν ότι σε συνεργασία με την ντόπια και ξένη οικονομική ελίτ επεδίωκαν την φτωχοποίηση και την άνευ όρων παράδοση και ταπείνωση του ελληνικού λαού και το χειρότερο όλων έχουν την απαίτηση να μην ορίζουμε εμείς τις δική μας τύχη και μοίρα αλλά να καθορίζουν αυτοί  το μέλλον της ζωής μας  των παιδιών μας ανάλογα με τα συμφέροντα τους.  

 Και έχουν όνομα και διεύθυνση  και πρέπει να τους δείχνουμε και να το λέμε χωρίς κομπασμό, ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μια χαρά τα κατάφεραν και έπαιξαν το παιχνίδι αυτό με μεγάλη επιτυχία, έβαλαν χαράτσια , έκοψαν μισθούς και συντάξεις, εξαπέλυσαν έναν ανελέητο πόλεμο ενάντια στους  εργαζόμενους με την δήθεν αξιολόγηση, ξεπούλησαν την ζωή μας,  και το πιο ωραίο για να έρθουμε στα δικά μας χωράφια νοιάζονταν για την υγεία του απλού λαού, για αυτό  έβαλαν το 5ευρω,αυξησαν τα νοσήλεια  δεν έκαναν προσλήψεις στα νοσοκομεία,  οι  προϋπολογισμοί  των  ιδρυμάτων  κατά 23%   κάτω,  οι ανασφάλιστοι  στον  καιάδα  και  άλλα  πολλά.                                                                                                                                                                  Το αφήγημα έφτασε στο τέλος του, με το περίφημο πλεόνασμα , και το αλήστου  βγαίνουμε από τα μνημόνια του Σαμαρά .                                   

   Συνάδελφοι  η μέγγενη όμως από την εκλογική ήττα των πρόθυμων αντί να χαλαρώσει άρχισε να σφίγγει περισσότερο ασφυκτικά, η ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση διαθέτει plan β και κάτι θα γίνει, αρχίζει να ξεθωριάζει και μαζί να χάνεται το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο, ο ΕΝΦΙΑ  θα παραμείνει , η αύξηση του κατωτάτου ημερομίσθιου αναβάλλεται για αργότερα το αφορολόγητο στα 12000 χιλιάδες ευρώ θα μετατεθεί, και όλα αυτά ενόψει διαπραγμάτευσης , που πιθανόν να σημαίνει σίγουρα  και άλλα αντιλαϊκά μέτρα . Τα μέτρα όμως που πάρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και αυτά που διαπραγματεύεται η νέα κυβέρνηση δημιούργησαν την οικονομική ασφυξία στο κράτος πρόνοιας και κατά επέκταση και στην υγεία.                                                       Εμείς σαν εργαζόμενοι καλούμε την κυβέρνηση να μην υποταχθεί στις ορέξεις των κυριάρχων κύκλων της Ευρώπης να αντισταθεί μαζί με τον λαό και να αλλάξουμε την μοίρα μας.  

  Συνάδελφοι η ελλιπής χρηματοδότηση έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία το Νοσοκομείο, τα ταμειακά διαθέσιμα του νοσοκομείου είναι ψίχουλα και δεν μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες ούτε ενός μηνός.                                                                                                                                                             Οι ελλείψεις υλικών, είναι πλέον ένα καθημερινό φαινόμενο.                                                                         Ο εργασιακός μεσαίωνας συνεχίζεται παρά τις εξαγγελίες για  προσλήψεις πανελλαδικά, 1 πρόσληψη μόνον για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, είναι σταγόνα στον ωκεανό, όταν οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες.     Δεκάδες τα οφειλόμενα ρεπό στο προσωπικό, βάρδιες  στη κυριολεξία κάτω των ορίων ασφαλείας.

Εάν και βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου δεν έχει καν ξεκινήσει η διαδικασία για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων (εξαιρέσιμα, νυχτερινά κτλ) ά τετραμήνου του 2015, ούτε υπάρχει καμιά ουσιαστική δέσμευση για άμεση καταβολή τους.

Παράλληλα, εξακολουθούν να οφείλονται 2 μήνες του 2014     δεδουλευμένα στο προσωπικό με καμία ουσιαστική δέσμευση για άμεση καταβολή τους.

 Απλήρωτη εργασία και στο επικουρικό προσωπικό, όταν η μηνιαία τους μισθοδοσία ανέρχεται στο ποσό των 90.000ευρω περίπου. (επικουρικό προσωπικό – ιατροί – εργαζόμενοι με δικαστική απόφαση – μαθητεία ΟΑΕΔ).                        

Καθυστέρηση στην ανακαίνιση του παλαιού κτιρίου λόγο μη χρηματοδότησης του έργου  με κίνδυνο να μείνει στην μέση  το έργο, ενώ τα δυο νέα κτίρια που φτιάχτηκαν αντί για να λύσουν προβλήματα τα οξύνουν. 

 Για όλα τα παραπάνω και επειδή εμείς οι εργαζόμενοι υγειονομικοί είμαστε πλέον εξουθενωμένοι από την εντατικοποίηση της εργασίας, την απλήρωτη εργασία, δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία,  ένα δρόμο έχουμε, ένα μόνο μήνυμα να στείλουμε:

                     Της μαχητικής αντίστασης και της αγωνιστικής διεκδίκησης.

                                            ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

          την έναρξη ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από την 29.6.2015 έως την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων, καταδικάζοντας απερίφραστα τις όποιες απειλές, κάθε φαινόμενο αυταρχισμού και τρομοκράτησης ενάντια σε εργαζόμενους.

                                                    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 


Άμεση αύξηση της Χρηματοδότησης των νοσοκομείων για τη Πλήρη κάλυψη τους από τον κρατικό προϋπολογισμό
Πλήρη χρηματοδότηση των νοσοκομείων με έκτακτη επιχορήγηση που να καλύπτει τις ανάγκες ασφαλισμένων και ανασφάλιστων
  άμεση στελέχωση όλων των δημόσιων δομών υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων προσθετών αμοιβών υπερωριών - εφημεριών.
άμεση καταβολή μισθοδοσίας στο επικουρικό προσωπικό 
Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους.
Κατάργηση των ιδιωτικών συνεργείων και εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία.

 Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμπαραταχθούν διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Δεν ανήκει σε μας η ευθύνη για τη δυσλειτουργία του νοσοκομείου, αλλά στις εφαρμοζόμενες πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά που συνεχίζουν να θέλουν να απαλλάξουν την υγεία από τη κρατική χρηματοδότηση.

Το ΔΣ του Σωματείου καλεί:

όλους τους συναδέλφους να μπουν στον αγώνα και τονίζει ότι η ασφάλεια των ασθενών είναι πλήρης και αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας, και όχι των αγωνιζόμενων απλήρωτων εργαζομένων.
όλους τους εργαζόμενους υγειονομικούς, και όλο το λαό να πάρουμε στα δικά μας χέρια την υπόθεση της δωρεάν δημόσιας περίθαλψης.

                            ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
                 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ     ΝΟΣΟΚΟΜΙΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου