Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

'Ενας νοσηλευτής για 45 ασθενείς στο ΠΑΓΝΗ! - Συγχωνεύονται κλινικές


Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί πλέον στο ΠΑΓΝΗ και που οδηγεί σε συγχωνεύσεις κλινικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς, τους κινδύνους από την υποστελέχωση των τμημάτων αλλά και την κακή συντήρηση των μηχανημάτων του νοσοκομείου περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Θέμης Φραγκιαδάκης.

Ο κ.Φραγκιαδάκης έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των ασθενών καθώς ένας νοσηλευτής για 45 ασθενείς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του και για αυτό συγχωνεύονται κλινικές τώρα το καλοκαίρι .

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των εργαζομένων ανέφερε ότι σύμφωνα με τα όσα ακούγονται μέσα στο νοσοκομείο σχεδιάζεται να κλείσει η παιδοχειρουργική ,η παιδοψυχιατρική θα κλείσει σε δύο μήνες αφού οι εργαζόμενοι σε αυτήν είναι απλήρωτοι από το ΕΣΠΑ,η νεφρολογική συγχωνεύεται με την παθολογική ,συγχωνεύονται επίσης οι χειρουργικές κλινικές ,η ουρολογική ,ΩΡΥΛΑ και οφθαλμολογική.

​Σήμερα οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν νέα γενική στάση εργασίας μέχρι τις 11 το πρωί ενώ πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης μαζί με τους εργαζόμενους του Βενιζελείου όπου και εκεί αναμένεται συγχώνευση κλινικών.
Ο κ.Φραγκιαδάκης αργότερα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις καθώς ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ κ.Ηγουμενίδης δεν δεσμεύτηκε στην επίλυση των προβλημάτων εάν δεν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου