Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΑΝΑΤΟΛΗΣ και ένα σχόλιο



Προβλήματα στη λειτουργία των τεσσάρων νοσοκομείων του νομού μας διαπιστώθηκαν λέει στη συνάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου Αλ. Μαυρικάκη με το Δήμαρχο Δ. Κουνενάκη...

Όταν όμως εμείς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προειδοποιούσαμε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου για το μπάχαλο που θα δημιουργηθεί μετά την 1/1/2013, ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου Δ. Κουνενάκης απέφευγε να πάρει θέση κατά των συγχωνεύσεων (τουλάχιστον σε αυτή τη φάση) με το επιχείρημα ότι δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με "τεχνικά θέματα".

Να λοιπόν που τα "τεχνικά θέματα" έχουν σχεδόν διαλύσει τα τέσσερα Νοσοκομεία και μαζί με αυτά και το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου που αυτές τις μέρες κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας τμημάτων του λόγω της έλλειψης υλικών και λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι ειλικρινές το ενδιαφέρον όσων συγκαλούν εκάστοτε συσκέψεις και συναντήσεις (ενδεχομένως και για επικοινωνιακούς λόγους) για τα θέματα του Νοσοκομείου.

Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και οι εργαζόμενοι σε αυτό βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση που έχουν βρεθεί ποτέ, από όλες τις απόψεις (κενά στο πρόγραμμα εφημεριών κρίσιμων ειδικοτήτων, ελλείψεις απαραίτητων υλικών, γραφειοκρατικό κομφούζιο, υποχρηματοδότηση, παραβίαση όλων σχεδόν των διατάξεων της εργασιακής νομοθεσίας σχετικά με το προσωπικό).
Και δυστυχώς τις επιπτώσεις αυτής της τραγικής κατάστασης τις υφίστανται οι ασθενείς και οι πολίτες της περιοχής μας.

Γιώργος Μανουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου