Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Κουνενάκης προς Περιφερειάρχη Κρήτης: Γεννούνται πολλά ερωτήματα για την έγκριση κατασκευής Ιδιωτικού Κέντρου Αποθεραπείας στο Ηράκλειο, αν αυτό συσχετιστεί με την μεγάλη καθυστέρηση της μελέτης για το κέντρο αποκατάστασης του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης

Επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημ. Κουνενάκης στον Περιφερειάρχη Κρήτης, που αφορά το Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης. Αναφέρει:
Κύριε Γενικέ,
Όπως γνωρίζετε, εξελίσσεται μια συντονισμένη προσπάθεια για την μελέτη του ''Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας'' του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης. Η προσπάθεια είναι να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο τα μεγάλα κληροδοτήματα που διαθέτει το νοσοκομείο.
Προϋπόθεση για αυτό είναι η Νομική Αυτοτέλεια του εν λόγω Νοσοκομείου, η οποία πρέπει να εξασφαλιστεί το ταχύτερο δυνατόν, δεδομένου ότι το Διαλυνάκειο δεν έχει εξαιρεθεί από το Ενιαίο Νομικό Πρόσωπο των Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου. Λάβετε δε υπόψη σας ότι όλοι οι παράγοντες συμφωνούν για την ανάγκη αυτή, όμως συνεχώς κάτι γίνεται και δεν επιλύεται το ζήτημα.
Ενώ όμως κ. Γενικέ καταβάλουμε προσπάθεια για την επίλυση αυτού του προβλήματος, με οδυνηρή έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι σε ιδιωτικό κέντρο εγκρίθηκε η κατασκευή Κέντρου Αποθεραπείας στο Ηράκλειο και μάλιστα η χρηματοδότηση εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. Γεννούνται δυστυχώς πολλά ερωτήματα για αυτή την εξέλιξη, αν αυτό συσχετιστεί με την μεγάλη καθυστέρηση της μελέτης για το κέντρο αποκατάστασης του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου.
Ακόμα διερωτόμαστε αν σε απόσταση 50 χιλιομέτρων είναι σκόπιμο να ιδρυθούν δυο παρόμοια κέντρα και ποιος άραγε έδωσε άδεια, ενώ είναι σε εξέλιξη μελέτη για το Νοσοκομείο Νεάπολης με κληροδοτήματα μεγάλης αξίας.
Έχει ανάγκη άραγε κ. Γενικέ η περιοχή του Ηρακλείου, με τα πάρα πολλά νοσοκομειακά ιδρύματα, μιας τέτοιας μονάδας και ποιά ανάγκη εξυπηρετεί.
Διερωτόμαστε επίσης κ. Γενικέ, αν υπάρχει Χωροταξικός Σχεδιασμός για τα νοσοκομεία σε επίπεδο Κρήτης και αν τελικά υπάρχει πολιτική βούληση για να μελετηθεί, να εγκριθεί και να λειτουργήσει το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Νεάπολη.
Είναι προφανές ότι αυτό που ζητούμε είναι:
1. Να στηρίξουμε την νομική αυτοτέλεια του Διαλυνάκειου Νοσοκομέιου, γιατί διαφορετικά υπονομεύουμε αυτό που σχεδιάζουμε.
2. Να μελετηθεί και να εγκριθεί το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στην Νεάπολη,
Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
Δημήτρης Κουνενάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου