Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Δημοσίευση του cretalive.gr: "Σχεδιάζουν την ιδιωτικοποίηση της Υγείας"



Συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του Βενιζελείου νοσοκομείου και του ΠΑΓΝΗ στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου. Την Πέμπτη τα νοσοκομεία θα είναι ανοιχτά μεν, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι, δε θα εισπράττεται εξέταστρο δε, ενώ αύριο πραγματοποιείται στα Χανιά παγκρήτια συνδιάσκεψη των σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για το νέο μνημόνιο, τις μισθολογικές περικοπές, την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και την μη ένταξη στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά Ένσημα, σχεδιάζουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν τα "σχέδια" του υπουργείου και της τρόικας, που προετοιμάζουν - όπως οι εργαζόμενοι εκτιμού - την ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Στο Λασίθι

Εν τω μεταξύ, σε κοινή συνεδρίαση που είχαν χθες το απόγευμα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εργαζομένων των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου (Αγ. Νικολάου, Σητείας, Ιεράπετρας Νεάπολης) συζήτησαν την κατάσταση που διαμορφώνεται στη δημόσια υγεία του νομού με την κυβερνητική πολιτική και το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας που έχει περάσει από το υπουργικό και θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ο αποκλεισμός των ταμείων των 5 ευρώ στα τέσσερα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου από τις 28 Φεβρουαρίου ως τις 2 Μαρτίου, ενώ επίσης σχεδιάζεται πανλασιθιώτικη διαμαρτυρία στη ΔΥΠΕ Ηρακλείου την 1η Μαρτίου.


Αναδημοσίευση από cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου