Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση του συλλόγου 13/2/12


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς: όλους τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι
Μετά από απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης και με δεδομένο ότι δεν υπήρχαν νεότερα σχετικά με την πληρωμή των δεδουλευμένων, ξεκινήσαμε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα 13/2/12.

Επειδή είναι η πρώτη φορά που επίσχεση από τα μέλη του Συλλόγου μας γίνεται  πρέπει να διευκρινίσουμε κάποια ζητήματα σχετικά με την κατάσταση της επίσχεσης:  Στην επίσχεση εργάζεται κανονικά στη βάρδια το προσωπικό ασφαλείας, δηλαδή σε κάθε τμήμα σε αριθμό όσοι είναι στις αργίες, και εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά και τις απαραίτητες για τη λειτουργία του τμήματος εργασίες (νοσηλεία κλπ). Ουσιαστικά ισχύει ότι και στις απεργίες, με τη διαφορά ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά. Επίσης όσοι δεν είναι προσωπικό ασφαλείας και έχουν βάρδια προσέρχονται κανονικά στο Νοσοκομείο και δεν δουλεύουν. Βέβαια στις κλινικές που βάρδια είναι όσοι είναι και στις αργίες, δεν μπορεί στην πράξη να γίνει επίσχεση, με τη διαφορά ότι δεν εξυπηρετούνται προγραμματισμένα περιστατικά και ραντεβού.

Το Σάββατο 11/2/12 ενημερωθήκαμε ότι την Πέμπτη 9/2/12 υπογράφηκε από το Υπουργείο Υγείας απόφαση κατανομής κονδυλίων για πρόσθετες αμοιβές και στο Νοσοκομείο μας αντιστοιχούν 36.800 ευρώ.
Θα διερευνήσουμε ως σύλλογος σε ποια φάση βρίσκεται αυτή η χρηματοδότηση και για αμοιβή ποιων μηνών αντιστοιχούν αυτά τα χρήματα και θα τα συζητήσουμε σε νέα Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 14/2/12 και ώρα 1.00 μ.μ. στην αίθουσα του 1ου ορόφου για να εξετέσουμε  το θέμα της συνέχισης ή όχι της επίσχεσης εργασίας.
Στη συνέλευση της Τρίτης εκτός από το θέμα των οφειλόμενων και της επίσχεσης εργασίας, θα συζητήσουμε και τους τρόπους συνέχισης του αγώνα για την ανατροπή τους ενιαίου φτωχολόγιου- μισθολόγιου  και της κυβερνητικής πολιτικής που μας εξαθλιώνει συνεχώς. Η συμμετοχή  όλων κρίνεται απαραίτητη.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος            ο Γ. Γραμματέας



Γ. Μανουσάκης            Δ. Χαλκιαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου