Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Απόφαση της Ενιαίας Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου για το θέμα της παραχώρησης κλινών σε ιδ. ασφαλιστικές εταιρίες


Την Τετάρτη 23/11/11 έγινε ενιαία γενική συνέλευση όλου του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού, διοικητικού) που συγκάλεσε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου σε συνεργασία με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου (ΕΝΙΛ).
Η συνέλευση είχε πρωτοφανή μαζικότητα και για το θέμα της παραχώρησης από τη διοίκηση του Νοσοκομείου κλινών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες αποφάσισε τα παρακάτω:

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της σύμβασης μεταξύ Υπουργείου και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και να ορίσει συγκεκριμένες κλίνες ανά κλινική που θα εκχωρηθούν στους πελάτες των τελευταίων (σύνολο 6 κλίνες).
Εκφράζουμε τη κατηγορηματική μας αντίθεση, θεωρώντας ότι το μέτρο αυτό διαμορφώνει συνθήκες ασθενών «δύο ταχυτήτων», πράγμα απαράδεκτο για δημόσιο νοσοκομείο, πέρα από τα άλλα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στην καθημερινότητα της λειτουργίας του (προσαρμογή της ιατρικής πρακτικής στις προδιαγραφές των ασφαλιστικών), προβλήματα που θα πάρουν ιδιαίτερα οξυμένη μορφή μέσα στις συνθήκες πληρότητας που επικρατούν σε συγκεκριμένες κλινικές και το απαράδεκτο φαινόμενο των «ράντζων» στους διαδρόμους .
Καλούμε τους Διευθυντές των τμημάτων, όλους τους γιατρούς, τις προϊσταμένες των κλινικών και το νοσηλευτικό προσωπικόνα ακυρώσουν στη πράξη την απόφαση της διοίκησης.
Κανένα κενό κρεβάτι για πελάτεςασφαλιστικών εταιρειών.
Κανένα κενό κρεβάτι όταν υπάρχει άρρωστος σε διάδρομο.
Νοσηλεία σε δίκλινους θαλάμους μόνο με ιατρικά κριτήρια.
Καλούμε επίσης το Επιστημονικό Συμβούλιο και όλους τους εργαζόμενους σε κοινές ενέργειες, προκειμένου η απόφαση της διοίκησης να παραμείνει κενό γράμμα.
Είναι ηθική υποχρέωση όλων όσων υπερασπιζόμαστε το δημόσιο νοσοκομείο, όλων όσων πιστεύουμε πως η υγεία είναι δικαίωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου