Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων για την εργασιακή εφεδρεία, για το ΚΕΝ και για τις κινητοποιήσεις

Την Τετάρτη 23/11/11 έγινε ενιαία γενική συνέλευση όλου του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού, διοικητικού) του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου που συγκάλεσε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων  σε συνεργασία με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου (ΕΝΙΛ).
Η συνέλευση για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, το ΚΕΝ και των περεταίρω κινητοποιήσεων αποφάσισε τα παρακάτω:
  • Λέμε όχι στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, όχι στην κατάργηση των κενών και των κενούμενων οργανικών θέσεων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων.
  • Ακολουθώντας το κάλεσμα της ομοσπονδίας, αποφασίζουμε να ακυρώσουμε στην πράξη και να εμποδίσουμε δυναμικά την τυχόν σύνταξη καταλόγων εργασιακής εφεδρείας στο Νοσοκομείο μας. Κανείς συνάδελφος δεν θα μείνει μόνος του να οδηγηθεί σε απόλυση.
  • Καταγγέλουμε την προσπάθεια εφαρμογής του Κλειστού Ενοποιημένου Νοσήλειου (ΚΕΝ) που θα οδηγήσει σε υπερχρέωση-διάλυση τα ασφαλιστικά ταμεία, σε ουσιαστική έλλειψη εσόδων τα δημόσια Νοσοκομεία, και σε αδυναμία περίθαλψης τους ανασφάλιστους πολίτες όπως επίσης καταγγέλουμε και τη μεγάλη σύγχηση που έχουν δημιουργήσει οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα αυτό.  Καλούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας να διευκρινήσουν με σαφήνεια στους πολίτες τί ακριβώς ισχύει και από πότε, καθώς επίσης και  να κάνουν σαφές τί ισχύει για τα μαιευτικά περιστατικά, όπου υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες ανακοινώσεις και πρακτικές (το Υπουργείο ανακοινώνει ότι οι μητέρες δεν οφείλουν να πληρώνουν, το Νοσοκομείο ζητά να πληρώνουν).
  • Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 1/12/11 και την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουμε κατάληψη του γραφείου κίνησης και των γραφείων διοίκησης του Νοσοκομείου από τις 07.30π.μ. ως τις 12.30 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου