Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ρέθυμνο: Απόφαση κοινής συνέλευσης Συλλόγου Εργαζομένων και Γιατρών Νοσοκομείου Ρεθύμνου

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ

ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

03.11.2011
...
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του νοσοκομείου χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού μας που οδήγησαν στην κατάρρευση της κυβέρνησης του μνημονίου.

Οι κυβερνήσεις των μνημονίων με οποιαδήποτε μορφή και κυρίως με την υποτιθέμενη κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, εξυπηρετούν μόνο την σωτηρία των τοκογλύφων, της αποικιοκρατίας και της εξαθλίωσης του λαού.

Η δημόσια και δωρεάν υγεία αποτελεί κορυφαίο ανθρώπινο δικαίωμα και θα το υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων.

Αυτή την στιγμή τα νοσοκομεία της χώρας υπολειτουργούν σε επικίνδυνο βαθμό με τις ελλείψεις να έχουν φτάσει στο απόγειο. Οι περικοπές έχουν περάσει το οριακό σημείο. Οι εργαζόμενοι στην ΜΕΘ, με νοσηλεία ασθενών με ανθεκτικά μικρόβια, χρησιμοποιούν υφασμάτινες πετσέτες για το σκούπισμα των χεριών.

Στα υπόλοιπα τμήματα τινάζουμε τα χέρια μας ή καταναλώνουμε γάζες.

Ένα σωρό υλικά και φάρμακα δεν υπάρχουν στο φαρμακείο του νοσοκομείου. Η παραγγελία που κατεβαίνει στο φαρμακείο, επιστρέφει με τα μισά, τις περισσότερες φορές. Δεν υπάρχουν συνδετικά 3way, αυτοκόλλητα, καθετήρες, μαχαιρίδια, σύριγγες, σωλήνες αερίων, καθετήρες αναρρόφησης, χαρτοβάμβακο, ράμματα, ηπαρίνη κλασσική και αρκετά φάρμακα.

Η διοίκηση της απαξίωσης και της διάλυσης δεν έχει πλέον καμιά νομιμοποίηση να ασκεί κανενός είδους εξουσία στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Μοναδική αξιοπρεπής διέξοδος για τον διοικητή είναι η άμεση παραίτηση του.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Κατάληψη της διοίκησης και ακύρωση όλων των οικονομικών συναλλαγών που έχουν στόχο την τσέπη του νοσηλευόμενου ασθενή και την καταστροφή των ταμείων.

Δωρεάν πρόσβαση των ασθενών στα τακτικά ιατρεία, χωρίς το 5ευρω.

Δεν συμπληρώνουμε τα ηλεκτρονικά εξιτήρια. Η χρέωση της παραμονής στο νοσοκομείο, ως τώρα, γινόταν με το κλειστό νοσήλιο, το ταμείο χρεωνόταν με 70 ευρώ περίπου, ανά ημέρα νοσηλίας.

Τώρα εισήχθη νέος τρόπος τιμολόγησης, πού καθορίζεται από την πάθηση, την βαρύτητα της, την φαρμακευτική αγωγή και τις πράξεις που θα εκτελεστούν κατά την διάρκεια της νοσηλίας. Για παράδειγμα μια τραχειοστομία χρεώνεται με 8200 ευρώ, 440 ευρώ η επέμβαση για καρπιαίο σωλήνα, για εγκεφαλικό επεισόδιο θα πληρώνει από 1900 ως 3000, για ένα πονοκέφαλο 335 ευρώ, για κρεατάκια ή αμυγδαλεκτομή 526, για μια ρινορραγία 358 και για τον ίλιγγο 444 και πάει οδεύοντας στην καταστροφή των Ταμείων.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του προσχεδίου για τις ειδικότητες και των φραγμών στην εξειδίκευση.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των υπερωριών.

Απαιτούμε την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου σε νοσηλευτικό προσωπικό, πριν καταρρεύσει και η λειτουργία των τμημάτων.

Κανένας εργαζόμενος στην εφεδρεία.

Κανένα κρεββάτι σε ιδιωτικές εταιρείες.

Καλούμε τους ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς να απευθύνονται στα συλλογικά μας όργανα, αν τους ζητηθούν χρήματα για εξετάσεις ή νοσήλια.

Καλούμε όλους τους φορείς των εργαζομένων – ανέργων και συνταξιούχων σε κοινό αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την διάσωση των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Καλούμε τους Ρεθεμνιώτες σε ανοικτή συγκέντρωση την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στην Πλατεία των Τεσσάρων Μαρτύρων στις 7 το απόγευμα.

Ορίζουμε τους εαυτούς μας θεματοφύλακες της δημόσιας δωρεάν υγείας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με κεντρικό μας σύνθημα

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου