Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ο Δήμαρχος Αγ. Νικολάου για το Νοσοκομείο

«Το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου διαδραματίζει ρόλο καλύπτοντας ανάγκες ευρύτερες από εκείνες της περιφέρειας του Δήμου Αγίου Νικολάου», επεσήμανε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να στηρίξουμε το Νοσοκομείο, να ζητήσουμε από την πολιτεία να καλύψει τις ανάγκες του, αλλά και όποια προβλήματα αντιμετωπίζει και κυρίως να ολοκληρωθεί ως Νοσοκομείο, γιατί παίζει ρόλο παρέχοντας υπηρεσίες ευρύτερα από όχι μόνο στους πολίτες του Αγίου Νικολάου».
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον Διοικητή του ΓΝΝΑΝ, υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τα ζητήματα που ανακύπτουν μετά την οριζόντια περικοπή δαπανών στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων του νομού μας.
«Το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου στηριζόμενο από το ιατρικό και το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του συνεχίζει να παρέχει ικανοποιητικές υπηρεσίες. Μάλιστα εκτός από υπηρεσίες σε νομαρχιακό επίπεδο παρέχει τέτοιες και σε πολίτες εκτός ορίων του νομού Λασιθίου», είπε ο κ. Κουνενάκης.
Κατόπιν τόνισε ότι «το Νοσοκομείο λειτουργεί και εκείνο που βασικά ζητούμε είναι να συνεχίσει να λειτουργεί και να ανταποκρίνεται στο ρόλο του. Σίγουρα διεκδικούμε βελτίωση και ζητούμε την εξασφάλιση των 1,5 εκατομμυρίων προκειμένου να ολοκληρωθεί η κτιριακή υποδομή του και όσα απαιτούνται για τον εξοπλισμό του. Είναι σημαντικό ότι στη φάση αυτή συνεχίζει να λειτουργεί δεν διαλύεται, παρά τα προβλήματα λόγω της γενικής οικονομικής συγκυρίας… Δέχεται πάρα πολλά περιστατικά και γι’ αυτό πρέπει να αντιμετωπιστούν προβλήματα ελλείψεων και στελέχωσης, προϋπολογισμού».
Το ΓΝΝΑΝ έχει ζωτικές μονάδες, όπως η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η Μονάδα Ψυχικής Υγείας, ο Αξονικός Τομογράφος κλπ., που το καθιστούν σημαίνουσα υποδομή Υγείας για ολόκληρο το νομό, γι’ αυτό και πρέπει να το στηρίξουμε όλοι, να συνεχίσει να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες», τόνισε ο Δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου