Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Προβλήματα από την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Mεγάλα είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται στα τμήματα του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Ενώ έχουμε μπει στο 2011, αρκετοί νοσηλευτές - νοσηλεύτριες δεν έχουν πάρει ακόμα ούτε μια μέρα από την κανονική άδεια του 2010! Ακόμη  πολλοί-ές  έχουν  μεγάλο υπόλοιπο  της κανονικής άδειας  πίσω.  Επίσης εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετά οφειλόμενα ρεπό.   Υπάρχουν τμήματα, όπου το εβδομαδιαίο πρόγραμμα  υπηρεσιών  βγαίνει οριακά και με μεγάλη δυσκολία.

Η διέυθυνση νοσηλευτικής υπηρεσίας κάνει προσπάθειες για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, το οποίο εντάθηκε μετά την απομάκρυνση από τα τμήματα των νοσηλευτών του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου και οι οποίοι είναι περισσότεροι από 14.
Μία από τις κινήσεις που έγιναν για να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα είναι νοσηλευτές - νοσηλεύτριες να κάνουν βάρδιες στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα δύο ξεχωριστών τμημάτων, προφανώς με την προσωπική τους συγκατάθεση. Αυτό βεβαίως είναι ένα έκτακτο μέτρο που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνει κανόνας.

Αν και αναμένονται νέες προσλήψεις από την προκύρηξη 7Κ/2010, το πρόβλημα είναι δύσκολο να να αντιμετωπιστεί, αφού μέσα στο 2011 αναμένονται και αρκετές συνταξιοδοτήσεις νοσηλευτριών στο Νοσοκομείο, λόγω των αλλαγών στο ασφαλιστικό.
Κύριο αποτέλεσμα της έλλειψης είναι η εργασιακή εξάντληση του υπηρετούντος νοσηλευτικού προσωπικού και η υποβάθμιση της παρεχόμενης φροντίδας προς τους ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου