Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Αγ. Νικόλαος: Μεγαλειώδης συγκέντρωση για το νοσοκομείο και την δημόσια Υγεία - δημοσίευμα στην ιστοσελίδα ygeianet.gr

 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και του νοσοκομείου της περιοχής.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες καθώς και μικρά παιδιά που διαμαρτύρονταν για την συνεχόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείο και απαίτησαν την άμεση στελέχωσή του.

Την ώρα της συγκέντρωσης, όπως επισημαίνει το cretapost.gr, οι υπηρεσίες του δήμου αλλά και τα καταστήματα έκλεισαν προκειμένου όλοι να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο.

Τα αιτήματα της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα για το νοσοκομείο:

-Δραστική βελτίωση των μισθολογικών και εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων στο ΕΣΥ, αυξήσεις και επαναφορά της αυτοτελούς φορολόγησης εφημεριών και πρόσθετων αμοιβών, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και την προσωπικότητα των εργαζομένων, ώστε να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς, να αντιστραφεί το κύμα παραιτήσεων και να δημιουργηθεί κλίμα προσέλκυσης νέων ιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ

– Όχι στα μπαλώματα με μετακινήσεις (μεταξύ τμημάτων και μονάδων υγείας) και με προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι κοκ.

– Πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και όλων των δημόσιων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για την απεξάρτηση, όχι στο κλείσιμο του ΚΕΘΕΑ

– Προστασία και ενδυνάμωση του δημοσίου και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ, καμία πληρωμή από τους ασθενείς.

Πηγή: Ιστοσελίδα ygeianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου