Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ στις κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους την Παρασκευή 8/12/23


 Αρ. Πρωτ. 133/2023                                                                      6/12/2023

Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ στις κινητοποιήσεις για τους συμβασιούχους την Παρασκευή 8/12/23

 Σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που δόθηκε στη διαβούλευση προβλέπονται διατάξεις – κοροϊδία για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, αφού η θητεία των επικουρικών παρατείνεται μόνο για 6 μήνες,  των εργαζόμενων με ΣΟΧ σε καθαριότητα-σίτιση-φύλαξη για 3 μήνες, των επικουρικών του νόμου Ν. 4820/2021  για 3 μήνες και των ειδικευόμενων νοσηλευτών για 2 μήνες, παρά το ότι  κυβέρνηση  είχε υποσχεθεί ότι θα δοθεί ένας χρόνος παράταση σε όλους τους συμβασιούχους. 

Η προτεινόμενη ρύθμιση είναι δυσμενής όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για το σύστημα, αφού καλλιεργεί την ανασφάλεια στους συμβασιούχους πολλοί από τους οποίους παραιτούνται με την πρώτη ευκαιρία και τα κενά που δημιουργούνται μένουν ακάλυπτα.  Ακόμη, η άρνηση από την κυβέρνηση της απευθείας μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων  οδηγεί και σε ανακύκλωση του ίδιου προσωπικού στις προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού  .

Διεκδικούμε:

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων στα νοσοκομεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις

-Παραμονή όλων των συμβασιούχων στην εργασία στα νοσοκομεία με τουλάχιστον ετήσια παράταση θητείας

Συμμετέχουμε  στην Πανελλαδική 5ωρη Στάση Εργασίας 10.00 – 15.00. την Παρασκευή 8/12/2023. 

Αντιπροσωπία του ΔΣ του συλλόγου θα συμμετέχει στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα την Παρασκευή 8/12 στις 10.30 πμ.


Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου