Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Σταγόνα στον ωκεανό η προκήρυξη 6 μόνιμων θέσεων ΔΕ για το ΓΝΑΝ, ενώ είναι 113 οι κενές οργανικές θέσεις ΔΕ και ΥΕ

 


Στις 29/12/2023 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (δείτε το ΕΔΩ) η προκήρυξη 5Κ/2023 για  775 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία της χώρας. Όλες οι θέσεις απευθύνονται σε υποψηφίους Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

Πρόκειται για την προκήρυξη για τις μόνιμες θέσεις λοιπού προσωπικού  που η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει ότι θα βγει το Δεκέμβριο του 2021 για 910 θέσεις, και τελικά βγαίνει δύο χρόνια μετά με 135 θέσεις λιγότερες (775).

Παρά τις συνεχείς αποχωρήσεις μόνιμου προσωπικού  η κυβέρνηση προκηρύσσει μόνιμες θέσεις με το σταγονόμετρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προηγούμενη προκήρυξη για ΔΕ και ΥΕ στην υγεία είχε εκδοθεί πριν τρεισήμισι χρόνια, τον Αύγουστο του 2020 (613 θέσεις ΔΕ και ΥΕ στην 6Κ/2020). Από τότε πέρασαν τρεισήμισι χρόνια και η κυβέρνηση δεν είχε προκηρύξει ούτε μία μόνιμη θέση ΔΕ και ΥΕ για το ΕΣΥ.

Οι έξι μόνιμες θέσεις που  προκηρύσσονται με την 5Κ/2023 για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου είναι οι παρακάτω:

1 ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών

1 ΔΕ διοικητικού λογιστικού

1 ΔΕ Πληροφορικής

1 ΔΕ βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων

1 ΔΕ Μαγείρων

1 ΔΕ Τεχνικού ειδικότητες Θερμαστών

Τη στιγμή που (όπως φαίνεται στο σχετικό πίνακα) οι κενές οργανικές θέσεις ΔΕ και ΥΕ στο ΓΝΑΝ είναι 113, η προκήρυξη μόνο 6 θέσεων ΔΕ και καμίας ΥΕ για το ΓΝΑΝ τα τελευταία τρία χρόνια είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Επίσης τώρα πλέον φαίνεται ξεκάθαρα η κοροϊδία της κυβέρνησης προς τους συμβασιούχους που τους είχε υποσχεθεί μονιμοποίηση για να εργαστούν ως συμβασιούχοι στην πανδημία δια στόματος Κικίλια και τώρα οι θέσεις που προκηρύσσονται για να μπορέσουν να μονιμοποιηθούν είναι απειροελάχιστες. Στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου εργάζονται 68 επικουρικοί ΔΕ και ΥΕ και προκηρύσσονται μόλις 6 θέσεις ΔΕ, χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτές ούτε μία θέση ΥΕ, παρά το ότι υπηρετούν στο ΓΝΑΝ 20 επικουρικοί ΥΕ που έτσι δεν έχουν καμία ελπίδα μονιμοποίησης μέσω προκήρυξης.  

Μάλιστα, υπάρχουν και ζητήματα σχετικά με το ποιες θέσεις προκηρύσσονται, αφού την επιλογή την έκανε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ανδρεαδάκης που δεν επέλεξε να προκηρυχθεί ούτε μία θέση ΥΕ (ενώ υπηρετούν 20 επικουρικοί ΥΕ) και επέλεξε να προκηρυχθεί μία θέση ΔΕ Πληροφορικής τη στιγμή που στο νοσοκομείο υπηρετεί  ένας επικουρικος ΔΕ Πληροφορικής και μάλιστα όχι στο τμήμα πληροφορικής αλλά στο γραφείο διοικητή! Το γεγονός ότι πρόκειται για το γραμματέα της τοπικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στον Άγιο Νικόλαο είναι προφανώς τυχαίο.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, οι μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί  για το ΓΝΑΝ είναι κατά πολύ λιγότερες (το ένα 1/10) του αριθμού των συμβασιούχων του νοσοκομείου. Αυτό αποδεικνύει στην πράξη ότι η μονιμοποίηση μέσω προκηρύξεων θα αφορά σε ένα πολύ μικρό αριθμό από τους συμβασιούχους του νοσοκομείου. Εκ των πραγμάτων, μοναδικός και ουσιαστικός τρόπος μονιμοποίησης είναι η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, όπως ζητάμε. Γι΄ αυτό θα συνεχίσουμε τη συνδικαλιστική και δικαστική διεκδίκηση στην κατεύθυνση αυτή.

Από την πλευρά μας, μαζί με τους συλλόγους εργαζομένων των άλλων νοσοκομείων της Κρήτης θα συνεχίσουμε τους αγώνες για :

-Ενίσχυση του Νοσοκομείου με προσωπικό όλων των κλάδων, ώστε να μπορεί να λειτουργεί πλήρως, με ασφάλεια, με τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας και να μπορούν οι εργαζόμενοι να παίρνουν τις άδειες και τα ρεπό που δικαιούνται και που τους οφείλονται.

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων(επικουρικών, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

-Γενναίες αυξήσεις των μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

-Ένταξη στα ΒΑΕ, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

-Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία. Δωρεάν, δημόσια, πλήρης, ισότιμη περίθαλψη για όλο το λαό.


ΔΣ  Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου