Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Αγωνιστική υποδοχή στην Κρήτη στον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (VIDEOS)

 

Με παράσταση διαμαρτυρίας υποδέχτηκαν μαχόμενοι υγειονομικοί, συνταξιούχοι και άλλοι εργαζόμενοι έξω από την 7η ΥΠΕ Ηρακλείου τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν οι διοικήσεις των σωματείων εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, του Κέντρου Υγείας Κρήτης και μέλη της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν.Ηρακλείου, διεκδικώντας εδώ και τώρα ενίσχυση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και αύξηση της χρηματοδότησης και να μην τολμήσει η κυβέρνηση να κλείσει κανένα νοσοκομείο.  

Ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία των εργαζομένων, οι οποίοι τού έθεσαν μεταξύ άλλων και το σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, το οποίο δεν έχει αναισθησιολόγο και γι' αυτό τον λόγο έχουν ακυρωθεί τα τακτικά χειρουργεία. Ο υπουργός το μόνο που βρήκε να πει και να παρουσιάσει ως λύση ήταν η τοποθέτηση ιδιώτη αναισθησιολόγου με μπλοκάκι για τρεις μήνες (!) στο πλαίσιο της πολιτικής των μπαλωμάτων με την οποία κυβέρνηση, επιχειρεί να καλύψει τα μεγάλα κενά στις δημόσιες δομές Υγείας που έχει προκαλέσει η δική της πολιτική.

Η Υγεία για την κυβέρνηση είναι "κόστος"

Σε δήλωσή του Δημήτρης Βρύσαλης πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, κατήγγειλε τις ευθύνες της κυβέρνησης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Καμία απάντηση δεν έδωσε ο υπουργός Υγείας στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Κουβέντα και για την εξουθένωση του ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού και του υπόλοιπου προσωπικό, για τα κλειστά κρεβάτια Εντατικής, για τις κλειστές χειρουργικές αίθουσες λόγω έλλειψης προσωπικού, για τις αναμονές στα επείγοντα, για τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις, για τις λίστες αναμονής σε χειρουργεία και ιατρεία.

Η κυβέρνηση με την πολιτική που εφαρμόζει αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως «κόστος» που το κράτος πρέπει να απαλλαγεί προκειμένου να εξοικονομούνται χρήματα από τις περικοπές της χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, για τις επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και ταυτόχρονα, η συνεχιζόμενη υποβάθμισή του να εξασφαλίζει νέα «πελατεία» και κέρδη στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα.

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί του ΠΑΓΝΗ εκφράζουμε την αλληλεγγύη στον αγώνα των υγειονομικών του Βενιζέλειου και συνολικά στους υγειονομικούς όλου του νησιού που δίνουν και δίνουμε από κοινού τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία. Καλούμε τους εργαζομένους να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα αυτό και να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών».

Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους του «Βενιζέλειου»


Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη προγραμματίζονται κινητοποιήσεις με στάση εργασίας των εργαζομένων στου Βενιζέλειου Νοσοκομείου και συλλαλητήριο την επόμενη Παρασκευή στις 7 μ.μ, στην πλατεία Ελευθερίας από πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Στο πρόβλημα με τον αναισθησιολόγο και την προσωρινή λύση που πρότεινε ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε ο Μανώλης Μενεγάκης πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.    

Η πολιτική των μετακινήσεων δημιουργεί "ντόμινο" ελλείψεων 


Στη λογική του ντόμινο που προκαλείται στα νοσοκομεία από την ασκούμενη πολιτική των μετακινήσεων και των μπαλωμάτων, μεταφέροντας το προσωπικό από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μανουσάκης πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου μιλώντας στη συγκέντρωση των σωματείων, έξω από την 7η ΥΠΕ. 

Αναδημοσίευση από τη σελίδα 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου