Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Επιστολή σχετικά με την ανάγκη πρόσληψης 3 ατόμων ΔΕ Διασωστών – Πληρώματος ασθενοφόρων για να λειτουργήσει το ασθενοφόρο που έχει παραχωρηθεί στο ΓΝΑΝ

 


Αρ. Πρωτ. 122/2023                                                                      16/10/2023

Προς:  -Διοικητή Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου κ. Ανδρεαδάκη

Κοινοποίηση: Διοίκηση 7ης ΥΠΕ

Θέμα: Σχετικά με την ανάγκη πρόσληψης 3 ατόμων ΔΕ Διασωστών – Πληρώματος ασθενοφόρων για να λειτουργήσει το ασθενοφόρο που έχει παραχωρηθεί στο ΓΝΑΝ


  Κύριε διοικητή,

Στην Υ.Α. 120207/2021 (ΦΕΚ 2203/Β` 26.5.2021) στο άρθρο 1 για τις προϋποθέσεις για τη θέση σε κυκλοφορία ασθενοφόρων οχημάτων κατά τον ν. 1959/1991 περιλαμβάνεται η προϋπόθεση «γ. να στελεχώνεται από οδηγό και συνοδηγό οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα της ειδικότητας Διασώστη- Πλήρωμα Ασθενοφόρου».

Επίσης οι διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας ανάγκης ενίσχυσης της στελέχωσης των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα των δομών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας» που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 132-05/07/2023 τ.Α΄ και προβλέπουν ότι η  διακομιδή των ασθενών διενεργείται  «στην περίπτωση περιοχών αρμοδιότητας των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, με τη συνοδεία υγειονομικού προσωπικού πάσης φύσεως» αναφέρονται σαφώς μόνο σε περιπτώσεις Κέντρων Υγείας και Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων και όχι σε περιπτώσεις Νοσοκομείων.

Οπότε σύμφωνα με τα παραπάνω, για να μπορέσει να λειτουργήσει για διακομιδές και αποθεραπείες το ασθενοφόρο που παραχωρήθηκε από την 7η ΥΠΕ στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου είναι απαραίτητη η απασχόληση προσωπικού της ειδικότητας ΔΕ διασωστών – πληρωμάτων ασθενοφόρου και απαιτείται η πρόσληψη το λιγότερο 3 ατόμων αυτής της ειδικότητας  (ώστε να μπορούν να παίρνουν και άδεια)

Εκ του ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου