Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Απάντηση σε δημοσίευμα περί "πραξικοπήματος" στη συνεδρίαση του ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων νομού Λασιθίου

 


Σε σχέση με το δημοσίευμα σe ιστοσελίδα  με τίτλο "Νέο «πραξικόπημα» εναντίον των Νοσοκομείων Ιεράπετρας και Σητείας από τη διοίκηση του Αγίου Νικολάου" θα ήθελα να απαντήσω τα παρακάτω:

Κανένα πραξικόπημα δεν έγινε,  και κανένα πραξικόπημα δεν κάναμε οι δύο αιρετοί του ΔΣ. 

Η θέση μας για το θέμα είναι σταθερή και ίδια εδώ και μήνες,  από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η συζήτηση του θέματος και την έχουμε δημοσιοποιήσει από την πρώτη στιγμή. 

Δεν αλλάξαμε τη στάση μας, ούτε αλλάξαμε την απόφαση του ΔΣ. 

 Προσπαθούμε να αποφύγουμε την ανακύκλωση ιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο και τον κίνδυνο  να μείνει το νοσοκομείο Αγ. Νικολάου με έναν μόνο αναισθησιολόγο από τους 4 που έχει σήμερα, κάτι που θα οδηγήσει σε κατάρρευση τη ΜΕΘ και όλο το χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου   και θα επηρεασει τη λειτουργία και των άλλων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.

Το να θέλουν κάποιοι ιατροί να αλλάξουν νοσοκομείο είναι ένα πρόβλημα και η διοίκηση του ΓΝΑΝ πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το πρόβλημα, να συζητήσει με τους ιατρούς και να προσπαθήσει να βρει λύση στα προβλήματα τους. 

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει οι προκηρύξεις νέων θέσεων να γίνονται με αυτό το στόχο (την μετακίνηση ιατρών από το ένα νοσοκομείο στο άλλο) , και όχι με στόχο την προσέλκυση νέων ιατρών.

 Με την προκήρυξη σε βαθμό διευθυντή έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι δεν προσελκύονται νέοι ιατροί, αφού το 95% των θέσεων που προκηρύσσονται σε βαθμό διευθυντή καταλαμβάνονται από ήδη εργαζόμενους και όχι από νέους ιατρούς.

Καλό θα ήταν να αποφευγονται  ακραίες εκφράσεις όπως "πραξικόπημα", και να επικεντρωθούμε στην διεκδίκηση της βελτίωσης των μισθολογικών και εργασιακών συνθηκών ώστε να έρθουν νέοι ιατροί στα νοσοκομεία μας και στη διεκδίκηση της προάσπισης του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της υγείας.


Γιώργος Μανουσάκης, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων ν. Λασιθίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου