Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Video: Ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ μιλά στο ΤΕLE ΚΡΗΤΗ για την αβεβαιότητα και την εργασιακή ανασφάλεια των συμβασιούχων εργαζομένων στα Νοσοκομεία




Ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης μιλά στο ΤΕLE ΚΡΗΤΗ για την αβεβαιότητα και την εργασιακή ανασφάλεια των συμβασιούχων εργαζομένων στα Νοσοκομεία, που εντάθηκε από την πρόσφατη απάντηση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι δεν μπορεί να διαβεβαιώσει για την παράταση θητείας των συμβασιούχων του ΕΣΥ που δεν είναι υγειονομικοί (διοικητικοί, τεχνικοί, εστίαση, ιματισμός, φύλαξη) στο τέλος του χρόνου.
 Αν δεν παραταθεί η θητεία και αυτών των συμβασιούχων (που στο ΓΝΑΝ ξεπερνούν τους 50) θα υπάρξει πρόβλημα λειτουργίας των νοσοκομείων ανέφερε ο Γ. Μανουσάκης. 
Μοναδική λύση για να σταματήσει η εργασιακή ανασφάλεια και ομηρεία είναι η μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου για όσους εργαζόμενους συμπληρώνουν και ξεπερνούν τα δύο χρόνια θητείας. 
Με κύριο αίτημα και αυτό, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΑΝ θα συμμετάσχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας στις 2/11/23.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου