Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Ψήφισμα στήριξης στο Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

 


25/4/2023                                             Αρ. Πρωτ. : 57/2023

Ψήφισμα στήριξης στο Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη στήριξη του στη Διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ με αφορμή την ομόφωνη απόφαση που έλαβε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου με την οποία καλούνταν το προεδρείο του σε συζήτηση σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των κινητοποιήσεων του Σωματείου ώστε «να διαφυλάσσεται η ηρεμία και η ασφάλεια των ασθενών» όπως ανέφερε η σχετική απόφαση, στην οποία εκτός των υπολοίπων μεγάλη έκπληξη μας προκαλεί και η ομοφωνία της. 

Πάει πολύ να ''ανησυχούν'' για την ασφάλεια των ασθενών εκείνοι που έχουν κηρύξει πόλεμο στους ασθενείς.

Εκείνοι που είναι υπόλογοι για τον αποκλεισμό των ασθενών από ποιοτικές υπηρεσίες περίθαλψης.

Εκείνοι που είναι υπόλογοι για τον αποκλεισμό χιλιάδων ασθενών από τα χειρουργεία. 

Εκείνοι που αρνήθηκαν την στήριξη του ΕΣΥ στην πανδημία με αποτέλεσμα χιλιάδες απώλειες.

Εκείνοι που εξυμνούν την οριστική διάλυση του ΕΣΥ και την μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις.

Εκείνοι που διαχωρίζουν τους ασθενείς σε κατηγορίες ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα.

Εκείνοι που ειρωνεύονται και προσβάλλουν τους εργαζόμενους που με αυταπάρνηση έβαλαν πλάτη και έσωσαν ότι μπορούσαν να σώσουν.

Εκείνοι που νοσταλγούν πολιτικές και πρακτικές βγαλμένες από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας μας.

Η ασφάλεια των ασθενών προφανώς προασπίζεται και δεν απειλείται από αγώνες που αποσκοπούν στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και τη διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας. 

Οι αγώνες για τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών και των συνθηκών εργασίας δεν διαταράσσουν την ηρεμία των ασθενών αλλά αυτών που υπηρετούν πολιτικές αποσκοπούσες στη μετατροπή των Δημόσιων Νοσοκομείων σε νοσοκομεία επιχειρήσεις τα οποία θα αποδίδουν με χρηματικούς όρους την ανθρώπινη ζωή και στα οποία όπως πολύ ορθά επισημάνει το προεδρείο του Σωματείου ΠΑΓΝΗ «δεν χωράνε εργαζόμενοι με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, δεν χωράει συλλογικός αγώνας και διεκδίκηση».

Στηρίζουμε και συμφωνούμε απερίφραστα με την απάντηση τους ότι «δεν θα δεχτούν μαθήματα για τον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικούν, ούτε θα ζητάνε την άδεια για το πώς θα διαδηλώνουν και με ποια αιτήματα, από εκείνους που συστηματικά βρίσκονται απέναντι στους ασθενείς».

Τέλος, δηλώνουμε ότι θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες τις όποιες αυταρχικές και απαξιωτικές συμπεριφορές απέναντι στους εργαζόμενους από τον οποιονδήποτε και αν προέρχονται και ότι η τρομοκρατία ξεκάθαρα δεν αποτελεί τρόπο άσκησης διοίκησης σε μια χώρα που θέλει να λέγεται δημοκρατική. 


Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου