Τρίτη 25 Απριλίου 2023

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ



ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ΓΝΑΝ


-Η επιβολή της καταναγκαστικής απλήρωτης εργασίας,η επιβολή δηλαδή ενός καθεστώτος μόνιμης επιστράτευσης στους νοσοκομειακούς γιατρούς,αποτελεί τον κανόνα ειδικά στα πιο υποστελεχωμένα νοσομομεία της περιφέρειας.

-Η συνειδητή εξουθένωση των εργαζομένων του ΕΣΥ αποτελεί βασική προτεραιότητα του καθεστώτος και απαραίτητη προυπόθεση της διάλυσης του ΕΣΥ.

-Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου βρέχει ''εντέλλεσθε''χρόνια τώρα δια πάσαν νόσον..

Απο την αναγκαστική υπερεφημέρευση,τις αναγκαστικές εφημερίες στην κλινική covid,τις υποχρεωτικές εισαγωγές σε κλινική χωρίς γιατρούς,μέχρι την υποχρεωτική άμεση λειτουργία ΜΕΘ covid,χωρίς γιατρούς,χωρίς κατάλληλους χώρους...

-Η πολιτική των ''εντέλλεσθε'' και των μετακινήσεων είναι μονόδρομος και οδηγεί στο κλείσιμο τμημάτων όπως αποδεικνύει η τραγική εμπειρία άλλων νοσοκομείων,γι αυτό και έχει προκαλέσει την απόλυτη και καθολική καταδίκη, τόσο των Ενώσεων γιατρών ΕΣΥ, όσο και της ΟΕΝΓΕ.

-Εχουν ήδη περάσει στην ιστορία οι μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού στο Ρέθυμνο για τη διάσωση της δημόσιας υγείας,με αποκορύφωμα το πρόσφατο μεγαλειώδες παλλαϊκό συλλαλητήριο.

-Χιλιάδες κρητικοί έχουν κατέβει στους δρόμους απο τα Χανιά μέχρι το Λασίθι για να καταδικάσουν την πολιτική της διάλυσης και να διακηρύξουν οτι το δικαίωμα στη ζωή δε μπαίνει στο χρηματιστήριο, είναι αδιαπραγμάτευτο.

-Οι νοσοκομειακοί γιατροί, δε μπορούν να ζήσουν ενα χρόνο απλήρωτοι, γιατί δεν έχουν άλλο εισόδημα ούτε προνομιακές χρηματοδοτήσεις όπως κάποιοι μανδαρίνοι του καθεστώτος.


Καλούμε τη διοίκηση του Γ.Ν.Αγ.Νικολάου να αποσύρει άμεσα τα εντέλλεσθε και να καταβάλει, όπως έχουν υποχρέωση όλα τα νοσοκομεία,τα δεδουλευμένα στούς συναδέλφους.

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία σ εμάς δεν περνάνε.

Οποιος έχει απέναντι του το λαό εισπράττει στο ακέραιο τα επίχειρα της πολιτικής του.


Ρέθυμνο 23-04-23                                                 

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                                     Ο αντιπρόεδρος


Σαριδάκης Γ.                                   Μαρκάκης Χ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου