Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Σχετικά με τη συμμετοχή στη συνδικαλιστική και δικαστική διεκδίκηση της μονιμοποίησης των συμβασιούχων

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Επαγγελματικό Σωματείο με αρ. έγκρισης καταστατικού 371/1986 από το Πρωτοδικείο Λασιθίου

Κνωσού 2-4 Άγιος Νικόλαος Κρήτης ΤΚ 72100 ΤΗΛ. 6972341889 / 2841343440

 email:syllogosergnan1@gmail.com Ιστοσελίδα http://www.gnan.gr

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


19/1/2023                                             Αρ. Πρωτ. : 7/2023


Προς: όλους τους συμβασιούχους (επικουρικούς, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) που εργάζονται στο ΓΝΑΝ


Θέμα: Συμμετοχή στη συνδικαλιστική και δικαστική διεκδίκηση της μονιμοποίησης των συμβασιούχων


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

 την Τρίτη  20/12/22 στην αίθουσα εκδηλώσεων ΓΝΑΝ πραγματοποιήθηκε  συνάντηση συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ)  που εργάζονται στο ΓΝΑΝ με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων. Στη συνάντηση έγινε εκτενής ενημέρωση για τις εξελίξεις στα θέματα που απασχολούν τους συμβασιούχους.

Στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε να υπάρξει αγώνας για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου, αγώνας που θα γίνει με δύο μορφές:

1) Συνδικαλιστικά, με κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίες, επιστολές και επαφές με πολιτικούς παράγοντες

2) Νομικά, με άσκηση ομαδικών δικαστικών αγωγών με αίτημα τη μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου και με κύρια επιχειρήματα την μακροχρόνια κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών στελέχωσης του Νοσοκομείου, και την ανάγκη συμμόρφωσης στις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλουν μόνιμη και σταθερή εργασία και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου  χρόνου μετά από διετή εργασία.

Στο πλαίσιο των παραπάνω ενημερώνουμε τους συναδέλφους συμβασιούχους του ΓΝΑΝ ότι:

1) Την Πέμπτη 26/1/2023 στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρία στα γραφεία της ΔΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο και ένα από τα κύρια αιτήματα της διαμαρτυρίας είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής θα προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 11.00 ως τις 15.00. Καλούμε τους συναδέλφους συμβασιούχους να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία για να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για το ζήτημα των μονιμοποιήσεων.

2) Για τη διερεύνηση της δυνατότητα άσκησης ομαδικών δικαστικών αγωγών έχει ανοίξει λίστα πιθανών συμμετεχόντων (με ευθύνη του συναδέλφου Δημ. Γραμματσούλια) και βρίσκεται στο χώρο του φυλακίου έξω από το ΤΕΠ του ΓΝΑΝ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους –ισσες συμβασιούχους (επικουρικούς, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ) που επιθυμούν να συμμετέχουν σε ομαδική δικαστική αγωγή με αίτημα τη μονιμοποίηση, να περάσουν από το φυλάκιο έξω από το ΤΕΠ και να εγγραφούν στη σχετική λίστα.


Εκ του ΔΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου