Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Επιστολή με αιτήματα σχετικά με τους ήδη διορισθέντες με τη 2Κ/2019

 
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου απέστειλε προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιστολή με  αιτήματα σχετικά με τους ήδη διορισθέντες με τη 2Κ/2019. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

Κύριε Υπουργέ,

Κυρία Υπουργέ,

 Μεγάλη ανησυχία επικρατεί σε συναδέλφους και συναδέλφισσες που διορίσθηκαν και εργάζονται  με την προκήρυξη 2Κ/2019, μετά την έκδοση νέων προσωρινών αποτελεσμάτων από τον ΑΣΕΠ, κατόπιν των 192/2022 και 193/2022 αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκριναν αντισυνταγματική την ειδική μοριοδότηση.

Οι διορισθέντες συνάδελφοι καλύπτουν κρίσιμο μέρος των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού, έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και η προσφορά τους είναι σημαντική, ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη περίοδο της επιδημίας. Πρόκειται για εργαζόμενους, που στη μεγάλη πλειοψηφία τους, έχουν εργασθεί για αρκετά χρόνια στο Νοσοκομείο με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις εργαζομένων που διορίστηκαν με τη 2Κ/2019 χωρίς να έχουν μοριοδότηση με ειδική εμπειρία, εργάζονται περισσότερο από ενάμισι χρόνια στα νοσοκομεία,  και με τους νέους πίνακες και την ανακατανομή που γίνεται διορίζονται σε άλλα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να ανατρέπεται ο προσωπικός και οικογενειακός τους προγραμματισμός.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, σας ζητούμε να προχωρήσετε σε νομοθετική ρύθμιση ώστε:

 -Να εξασφαλισθεί η παραμονή στην εργασία και η  μονιμότητα των διορισμένων συναδέλφων και συναδελφισσών που έχουν διοριστεί με τη 2Κ/2019 στις θέσεις εργασίας και στους φορείς που ήδη εργάζονται. 

Στις περιπτώσεις που υπάρχουν εργαζόμενοι που με τους νέους πίνακες διορίζονται σε άλλα νοσοκομεία από αυτά που είχαν διοριστεί αρχικά,  να δοθεί η δυνατότητα στους ίδιους να επιλέξουν αν θα παραμείνουν στη θέση που έχουν διορισθεί αρχικά ή αν θα διοριστούν στη θέση που λαμβάνουν με τους νέους πίνακες.

- Η ρύθμιση να αφορά σε όλους τους διορισθέντες με τη 2Κ/2019 ανεξάρτητα αν είχαν στους αρχικούς πίνακες μοριοδότηση με ειδική εμπειρία ή όχι.

Εκ του ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου