Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Απάντηση σε ανάρτηση της διοίκησης του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου στο facebook

 
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου επιτίθεται μέσω ανάρτησης στο facebook στο σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου, στο θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί νόμιμα και δημοκρατικά τους εργαζόμενους του ιδρύματος.                                                                                            

Επειδή η ανάρτηση της διοίκησης διαστρεβλώνει και αλλάζει τις θέσεις του συλλόγου γράφοντας ψέματα και ανακρίβειες, θα θέλαμε εν συντομία να δώσουμε κάποιες απαντήσεις:

1)Από την πρώτη στιγμή το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ τάχθηκε όπως όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς της υγείας υπέρ του εμβολιασμού για το covid 19 και ενάντια στην υποχρεωτικότητα του για πολλούς και σοβαρούς λόγους. Ουδέποτε υποτιμήσαμε την αξία του εμβολιασμού για την πρόληψη της βαριάς νόσησης και το ΔΣ του συλλόγου έχει απευθύνει δεκάδες δημόσιες εκκλήσεις στους πολίτες και στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν. Ακόμη οργανώσαμε ενημερωτική εκδήλωση για το εμβόλιο και  διανείμαμε  επιστημονικό υλικό με  επιχειρήματα υπέρ του εμβολιασμού και με απαντήσεις του ΕΟΔΥ σε σχετικά ερωτήματα, στοιχειώδεις κινήσεις που η διοίκηση του νοσοκομείου αδιαφόρησε να κάνει. 

Παράλληλα τονίσαμε ότι ο καθολικός εμβολιασμός δεν μπορεί να επιτευχθεί με την υποχρεωτικότητα, αλλά με την πειθώ και τα επιχειρήματα, όπως έγινε στην Πορτογαλία όπου χωρίς καμιά υποχρεωτικότητα επιτεύχθηκαν ποσοστά καθολικού εμβολιασμού του πληθυσμού. Αντίθετα στην Ελλάδα από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ξεκίνησαν να πέφτουν συνεχώς τα ποσοστά αύξησης του εμβολιασμού, όπως αποδεικνύεται και από τα σχετικά επιστημονικά  στοιχεία στη σελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC). 

Οι αναστολές εργασίας δεν βοήθησαν το σύστημα υγείας, αλλά δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα αφού μειώθηκε κατά πολύ το διαθέσιμο εξειδικευμένο προσωπικό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι την άρση των αναστολών εργασίας εκτός από το σύλλογο εργαζομένων ΓΝΑΝ ζητούν η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ, Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας και εκατοντάδες άλλοι συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς. 

Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων εξέφρασε και εκφράζει την άποψη ότι με την υπερμεταδοτικότητα της νόσου covid λόγω της μετάλλαξης Ο  δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος προστασίας της δημόσιας υγείας  που να δικαιολογεί τις αναστολες και τις απολύσεις των ανεμβολίαστων συναδέλφων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους τελευταίους δυόμισι μήνες έχουν νοσήσει από covid 19 εβδομήντα πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι του ΓΝΑΝ. 

Όμως ποτέ δεν γράψαμε  ότι εμβολιασμένοι και μη, νοσούν το ίδιο βαριά και με τις ίδιες πιθανότητες θανάτου, όπως ψευδώς μας κατηγορεί η ανάρτηση της διοίκησης του νοσοκομείου. Πάντα λέγαμε και λέμε ότι το εμβόλιο είναι ένα σημαντικό επίτευγμα που προστατεύει από τη βαριά νόσηση και το θάνατο, και έχει σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.

2)Κατά την πρόσφατη άφιξη της υπουργού υγείας στο ΓΝΑΝ ουδέποτε ζητήθηκε από το ΔΣ του συλλόγου να γίνει η διαμαρτυρία σε εξωτερικό χώρο, όπως ψευδώς γράφει η ανάρτηση της διοίκησης. Ο συντονιστής covid ν. Λασιθίου   ζήτησε να μην υπάρξει συνωστισμός και να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, κάτι που έγινε, αφού όλοι οι συγκεντρωμένοι φορούσαν μάσκες  ο χώρος ήταν μεγάλος και δεν υπήρξε κανένας συνωστισμός, σε αντίθεση με ότι συνέβη με τη συνοδεία της αναπληρώτριας υπουργού κατά την επίσκεψη της σε τμήματα του νοσοκομείου, όπως μαρτυρά και σχετική φωτογραφία.



Επίσης αν κάποιοι με την καθημερινή συμπεριφορά τους δίνουν το κακό παράδειγμα μη τήρησης των μέτρων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου φορώντας συχνά τις μάσκες στο πηγούνι ή κάτω από τη μύτη, μάλλον αυτοί είναι οι διοικούντες.

3) Όσον αφορά στο υπονοούμενο περί μικρής συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η διοίκηση του νοσοκομείου ξεχνά ότι η επίσκεψη της υπουργού στο ΓΝΑΝ καθυστέρησε κατά δύο ολόκληρες ώρες και παρόλαυατα η συμμετοχή στη διαμαρτυρία ήταν  αρκετά μεγάλη σε σχέση με τις συνθήκες. Ας μην έχει η διοίκηση του νοσοκομείου αυταπάτες. Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων του νοσοκομείου στηρίζει το σύλλογο εργαζομένων και εκφράζει με κάθε ευκαιρία την αγώνία της για τις συνθήκες εργασίας διεκδικώντας τη βελτίωση τους. Αυτό  φαίνεται τόσο στις εκλογικές διαδικασίες του συλλόγου όσο και στη συμμετοχή των συναδέλφων στις  κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο στην είσοδο του ΤΕΠ με πολύ μεγάλη συμμετοχή.

4)Η ανάρτηση της διοίκησης κατηγορεί ψευδώς το σύλλογο ότι τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα των αναρρωτικών αδειών, ενώ ο σύλλογος έχει πάρει θέση και έχει ζητήσει από το διοικητή να εφαρμόζει όσα προβλέπει η νομοθεσία για το θέμα αυτό.  

5) Προφανώς η διοίκηση είναι ενοχλημένη από τη διεκδικητική στάση του συλλόγου  στα θέματα των εργαζομένων και του Νοσοκομείου και προσπαθεί να μας θίξει και να μας κάμψει χρησιμοποιώντας ψέματα και ανακρίβειες  Κάνουν μάταιο κόπο. Ας ασχοληθούν καλύτερα με την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων στελέχωσης του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου , όπου όπως ανέφερε πρόσφατα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, "αρχίζουμε να εξοικειωνόμαστε με την ιδέα ότι σε ένα νοσοκομείο λείπουν ειδικότητες που το κάνουν νοσοκομείο και το διαφοροποιούν από Κέντρο υγείας, και τώρα  αρχίζουν να λείπουν ειδικότητες που είναι απαραίτητες  για να λειτουργήσει ένα σωστό, ένα σοβαρό Κέντρο Υγείας..."

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου