Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Μεγάλα κενά εφημέρευσης σε κρίσιμες ειδικότητες στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας

 


Το Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση λόγω ελλείψεων προσωπικού. Το τριήμερο Μεγάλης Απόκριας – Καθαρής Δευτέρας οι ελλείψεις αποτυπώθηκαν στα μεγάλα κενά εφημέρευσης σε κρίσιμες ειδικότητες:

Το Σάββατο 5/2 δεν εφημέρευαν το Παθολογικό, το Καρδιολογικό, το Ακτινολογικό και το Ορθοπεδικό.

Την Κυριακή 6/3 δεν εφημέρευε το Παθολογικό, το Καρδιολογικό, το Ακτινολογικό και την Καθαρά Δευτέρα 7/3 δεν εφημέρευε  το Παθολογικό, το Ακτινολογικό και το Ορθοπεδικό.

Λόγω των κενών εφημέρευσης υπήρξαν το τριήμερο περιπτώσεις παθολογικών και καρδιολογικών περιστατικών που  διακομίστηκαν στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις που γιατροί του ΓΝΑΝ χωρίς να εφημερεύουν  προς τιμήν τους προσήλθαν στο νοσοκομείο να βοηθήσουν σε έκτακτα περιστατικά.

Αυτή η κατάσταση με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου σε κρίσιμες ειδικότητες δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Δύο μήνες μετά την επίσκεψη της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ στο ΓΝΑΝ και τις υποσχέσεις που έδωσε, τα προβλήματα παραμένουν ίδια και μεγαλύτερα.

Καλό θα ήταν  οι κυβερνώντες να αντιληφθούν ότι το ΓΝΑΝ λειτουργικά είναι το  κεντρικό νοσοκομείο του νομού Λασιθίου και θα πρέπει να προκύψουν  λύσεις στελέχωσης ώστε να υπάρχει πλήρης εφημέρευση τουλάχιστον στις κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες,  για να λειτουργεί σωστά το Νοσοκομείο και να καλύπτεται στοιχειωδώς σε επίπεδο δευτεροβάθμιας περίθαλψης ο πληθυσμός του νομού Λασιθίου.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου