Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

ΠΟΕΔΗΝ: Οι κινητοποιήσεις μας, χαλάνε τα σχέδια της κυβέρνησης για περικοπές στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ 

Ενημερωθήκαμε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις μας ότι θα υπάρξουν διορθώσεις στην βαθμολογία που έλαβαν από την Επιτροπή τα Επαγγέλματα Υγείας που καθορίζει το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε στο Γ.Λ.Κ. σχετικό υπόμνημα συνοδευόμενο με την αναλυτική κατάσταση των Επαγγελμάτων Υγείας το οποίο περιλαμβάνει το ύψος του χορηγούμενου επιδόματος σήμερα καθώς επίσης και πως διαμορφώνεται βάσει των δύο σεναρίων της επιτροπής.

Ξεκαθαρίσαμε ότι η περικοπή ή η μείωση του επιδόματος έστω και σε ένα συνάδελφο είναι κόκκινη γραμμή για την ΠΟΕΔΗΝ και απαιτήσαμε την επέκταση σε όλους τους υγειονομικούς και τον διπλασιασμό του επιδόματος. 

Ζητήσαμε οι συνάδελφοι των Κέντρων Υγείας να λάβουν την ίδια βαθμολογία με τους συναδέλφων ίδιων επαγγελμάτων των Νοσοκομείων. Μετά τις αντιδράσεις, τις κινητοποιήσεις, τα χημικά που φάγαμε έξω από το Γ.Λ.Κ. φαίνεται ότι η κυβέρνηση υποχωρεί και καταθέτει διάταξη νόμου στην Βουλή για την δυνατότητα διόρθωσης της βαθμολογίας των Επαγγελμάτων Υγείας με βάση τις προτάσεις που καταθέτουν οι αρμόδιοι φορείς.

Η  Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου