Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Σχόλια από τη στήλη "ιχνηλασίες" στο σημερινό φύλλο της τοπικής εφημερίδας ΑΝΑΤΟΛΗ

Εφημερεύει όλο τον Αύγουστο! 

Μπορεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου να αναφέρεται συχνά στα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο προσπαθώντας να αναδείξει και να διεκδικήσει λύσεις, όμως δεν διστάζει και να αναφερθεί και στα θετικά βήματα που γίνονται. Όπως ενημέρωσε τη στήλη ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μανουσάκης, τον Αύγουστο εφημερεύει όλες τις ημέρες του μήνα η Ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου. Είναι είδηση αυτή θα μου πείτε, αυτονόητο θα έπρεπε να είναι. Υπό άλλες συνθήκες, ασφαλώς ναι. Στα δεδομένα όμως που έχουμε τα τελευταία χρόνια, είναι είδηση και μάλιστα σημαντική για δύο λόγους: Πρώτος, διότι κάτι τέτοιο έχει να συμβεί πολλά χρόνια. Δεύτερος, διότι συμβαίνει το μήνα αιχμής του τουρισμού, όπου αυξάνονται τα έκτακτα περιστατικά που χρήζουν φροντίδας ορθοπεδικού. Με την ευκαιρία να πούμε πως η διαρκής εφημέρευση οφείλεται στην άφιξη ενός επικουρικού ορθοπεδικού γιατρού με τριετή θητεία καθώς και στη θετική διάθεση που έδειξαν οι γιατροί της κλινικής για να καλυφθούν όλες οι ημέρες. 
Πρόκειται, λοιπόν, για μια θετική εξέλιξη η οποία θα πρέπει να έχει συνέχει και τους επόμενους μήνες. Επιβάλλεται, βέβαια, να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες πρόσληψης ενός μόνιμου ορθοπεδικού που έχει προκηρυχθεί, γιατί στο τέλος του χρόνου συνταξιοδοτείται ο Διευθυντής της κλινικής και δε νομίζω πως υπάρχουν περιθώρια να αργήσει η αναπλήρωσή του. 

Κάθιδροι για δυο ράμματα 

Είναι γνωστή η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κτιριακές και μηχανολογικές υποδομές του ΓΝΑΝ, όμως κάποιες φορές οι αφηγήσεις πολιτών περιγράφουν συνθήκες που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Συμπολίτης χρειάστηκε να κάνει κάποια ράμματα μετά από ένα μικροατύχημα.  Βρέθηκε λοιπόν στο ισόγειο του Νοσοκομείου, τον περιποιήθηκαν οι άνθρωποι και δεν είχε παράπονο, αλλά τηλεφώνησε για να εκφράσει μια δικαιολογημένη απορία. Μας ενημέρωσε ότι ο χώρος στον οποίο γίνονται οι μικροεπεμβάσεις στο ισόγειο του Νοσοκομείου δεν διαθέτει κλιματισμό αλλά ούτε και παράθυρα. Έτσι οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο χώρο είναι ιδιαίτερα υψηλές με αποτέλεσμα ασθενείς, γιατροί και νοσηλεύτριες να υποφέρουν από τη ζέστη κατά τη διάρκεια των μικροεπεμβάσεων και να εξέρχονται κάθιδροι από το χώρο. «Δεν μπορούν να δώσουν λύση σε αυτό το θέμα;», μας ρώτησε. Είπε κι άλλα για τριτοκοσμικές συνθήκες κ.α. Τι να του πεις τώρα; Πως έχει άδικο; 

«Ποιος ρίχνει αλάτσι» 

Απολογισμό υπουργικών επισκέψεων έκανε χθες φίλος της στήλης που εργάζεται στο ΓΝΑΝ και θέλησε να μας τον μεταφέρει προς επίρρωση των σκέψεων του. «Ήρθε», μας είπε, «ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην Ιεράπετρα, έβαλε και στο πρόγραμμα του την τελευταία στιγμή το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, αλλά δεν προλάβαμε να τον δούμε. Ήρθε και ο Υπουργός Ανδρέας Ξανθός στη Σητεία, αλλά αυτός δεν πέρασε καθόλου από εδώ…Ήθελα και να κάτεχα ποιος κρατά την αλατιέρα και ρίχνει αλάτσι και δεν σταματούνε οι Υπουργοί στο Νοσοκομείο μας ή μήπως τους είπανε πως δεν έχουμε προβλήματα;», αναρωτήθηκε ο φίλος μου. Ομολογώ πως δεν είχα απάντηση να του δώσω. 
Λίγο αργότερα διάβασα την ανακοίνωση του Γιάννη Πλακιωτάκη, ότι επισκέπτεται το ΓΝΑΝ την Παρασκευή 12 Αυγούστου και το απόγευμα την αντίστοιχη του Μανόλη Θραψανιώτη όπου κι εκείνος επισκέπτεται το Νοσοκομείο στις 16 Αυγούστου. 
Είναι αντίστοιχη επίσκεψη με εκείνη Υπουργού; Ασφαλώς, όχι. Αλλά πριν βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα πρέπει να σας πω ότι κ. Θραψανιώτης θα συνοδεύεται από την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μαυρομάτη που κάνει την πρώτη επίσκεψη στο ΓΝΑΝ. Θα υπάρχει όμως και υπουργική παρουσία! Έστω και «αντ’ αυτού» θα είναι παρούσα η…ιδιαίτερα του Υπουργού Υγείας Αθηνά Φωθιαδάκη. Δεν πιστεύω και μετά από αυτό να έχει ακόμα παράπονο.     

Μ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου