Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη σχετικά με τη δυνατότητα ενίσχυσης δημόσιων δομών Υγείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δήλωση του Μανόλη Θραψανιώτη για την δυνατότητα ενίσχυσης 
των δομών Υγείας από τους Δήμους

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα στα Μ.Μ.Ε. και δηλώσεις Δημάρχων στο νομό Λασιθίου, στα οποία γίνεται λόγος για επιβάρυνση των προϋπολογισμών των Δήμων, πρέπει να γίνει σαφές ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση στο Νομοσχέδιο «Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», έρχεται να καλύψει το αίτημα  φορέων της αυτοδιοίκησης να τους παρέχεται η δυνατότητα επιχορήγησης των Δημόσιων Δομών Υγείας για την κάλυψη άμεσων αναγκών τους.  Η εν λόγω ρύθμιση, σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνει, αλλά διευκολύνει  και δίνει τη δυνατότητα στους δήμους που επιθυμούν να επιχορηγήσουν τις Δημόσιες Δομές Υγείας οι οποίες βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων τους.
  Ο  Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός τόνισε ότι «η  ευθύνη για την χρηματοδότηση, τον έλεγχο και τη λειτουργία του δημοσίου συστήματος Υγείας ανήκει στην πολιτεία. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να μεταφέρουμε τέτοιες αρμοδιότητες στους δήμους. Τι κάνει η τροπολογία; Δίνεται η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ (αναφέρεται ξεκάθαρα στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας) στους δήμους και στις διοικητικές περιφέρειες να ενισχύουν, εάν εκείνοι οι φορείς επιθυμούν και έχουν τη δυνατότητα, τις δημόσιες μονάδες Υγείας. Πρόκειται για ρύθμιση την οποία μάς ζήτησαν δήμαρχοι, κυρίως σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, οι οποίοι, ενώ υπάρχει  δυνατότητα να ενισχύσουν τις οικείες δημόσιες μονάδες Υγείας, το θεσμικό πλαίσιο δεν τους το επιτρέπει».

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου