Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Υποχώρησε για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ο Υπουργός Υγείας μετά τις κινητοποιήσεις μας - Με επείγον έγγραφο του ζητά από τα Νοσοκομεία να μην εφαρμόζουν τις αρνητικές διατάξεις για τη χορήγηση του, ενόψει νέας νομοθετικής ρύθμισης


Υποχώρησε για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ο Υπουργός Υγείας μετά τις κινητοποιήσεις μας. Με επείγον έγγραφο του ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ζητά από τα Νοσοκομεία να μην εφαρμόζουν τις αρνητικές διατάξεις για τη χορήγηση του, ενόψει νέας νομοθετικής ρύθμισης

Ουσιαστικά, σύμφωνα με το έγγραφο,  επανερχόμαστε σε ό,τι ίσχυε για τη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας πριν την καθιέρωση των διατάξεων του νέου μισθολογίου που προέβλεπαν περικοπή του σε περίπτωση αναρρωτικών, ειδικών αδειών κ.α.

Πρόκειται ασφαλώς για μια πρώτη μικρή νίκη του κινήματος των υγειονομικών σε όλη τη χώρα, που ανέδειξαν την αδικία και απαίτησαν τη διόρθωση της. Δεν είναι τυχαίο που ενώ το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας χορηγείται και σε άλλους χώρους του δημοσίου, η αναστολή των αρνητικών ρυθμίσεων γίνεται αρχικά μόνο από το Υπουργείο Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε να γίνει το ίδιο και με το θέμα των περικοπών στα νυχτερινά-αργίες κλπ και συνεχίζουμε τους αγώνες μας ενάντια στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ενάντια στην απαξίωση της δημόσιας υγείας, τους αγώνες για προσλήψεις και επαρκή χρηματοδότηση των Νοσοκομείων, για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και διαγραφή του χρέους.

Δείτε παρακάτω το επείγον έγγραφο του Υπουργείου Υγείας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου