Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ομολογία ήττας η κυβερνητική τροπολογία για την αξιολόγηση


Η συντριπτική ήττα που έχει υποστεί η συγκυβέρνηση στο θέμα της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων την υποχρεώνει να προχωρά σε ελιγμούς και κινήσεις απελπισίας, όπως η σημερινή τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή για να αποφύγει το δημόσιο εξευτελισμό.

Ταυτόχρονα επιχειρεί να θολώσει τα νερά και να εμφανίσει την αξιολόγηση σφαγείο ως μια ανώδυνη πράξη που δεν συνδέεται για το 2014 με διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Την ίδια ώρα η σθεναρή αντίδραση όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο και η πετυχημένη απεργία αποχή που έχει κηρύξει μετά από πρόταση του ΜΕΤΑ η ΑΔΕΔΥ την υποχρεώνει να προχωρήσει σε 4η παράταση επανακαθορίζοντας τις ημερομηνίες για την αυτοαξιολόγηση, τις εισηγήσεις και τις τελικές αξιολογήσεις για μετά το καλοκαίρι.

Το γεγονός αυτό δείχνει καθαρά ότι η απεργία αποχή είναι απόλυτα πετυχημένη και οι εργαζόμενοι γυρίζουν την πλάτη στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Επιπρόσθετα η συγκυβέρνηση αναγνωρίζοντας ότι ακόμα και το φθινόπωρο δεν υπάρχει πιθανότητα οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στην αξιολόγηση σφαγείο προβλέπει στο νέο νομοθετικό έκτρωμα που προωθεί ως τροπολογία ότι οι εισηγήσεις και οι αξιολογήσεις μπορούν να γίνουν ακόμα και αν οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση έχει φάει ένα γερό χαστούκι και η κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος της δήθεν αξιολόγησης είναι δυνατόν να γίνει αν με αποφασιστικότητα η ΑΔΕΔΥ, τα συνδικάτα και όλοι οι εργαζόμενοι συνεχίσουν με συνέπεια την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, εντείνοντας ταυτόχρονα την πάλη ταυτόχρονα ενάντια στο σύνολο των αντεργατικών μνημονιακών μέτρων.

Δείτε τη σχετική τροπολογία:



Αναδημοσίευση από τη σελίδα ygeionomikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου