Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Δ. Βαρνάβας: Η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο

Δήλωση του προέδρου 
της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας 
για την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Η κατάσταση στα Νοσοκομεία της χώρας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Τμήματα και ολόκληροι τομείς καταρρέουν από έλλειψη γιατρών, τα κονδύλια που απομένουν στα ταμεία των Νοσοκομείων μετά βίας επαρκούν για αγορά γάζας, τα φάρμακα έχουν καταστεί είδος υπό εξαφάνιση. Ταυτόχρονα οι διοικήσεις, αντί ν΄ ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα, έχουν αποδυθεί σε ανηλεές κυνήγι των ασθενών για είσπραξη των πεντάευρων, ενώ το υπουργείο Υγείας χαρίζει απλόχερα υποσχέσεις μέσω του αναπληρωτή Υπουργού κ. Γρηγοράκου για προσλήψεις γιατρών, δημιουργία ομάδων Task Force, οικονομική ενίσχυση και νομοθετικές αλλαγές.

Προφανώς η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη πως η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας σωρεύει οργή στις συνειδήσεις των πολιτών, προσπαθεί να διαχειριστεί το ζήτημα επικοινωνιακά.
Δυστυχώς η υγεία δεν αποτελεί ζήτημα επικοινωνιακής διαχείρισης. Απαιτεί σοβαρή προσέγγιση, διάλογο με τους γιατρούς και το προσωπικό και απελευθέρωση από την αγκυλωτική αντίληψη που έχει επιβάλλει η τρόικα, αντίληψη που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τηρεί με προτεσταντική ευλάβεια.

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χρηματοδότηση και θεσμική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των ασθενών, οι οποίοι εξευτελίζονται σε Νοσοκομεία τα οποίοι ούτε τα στοιχειώδη για τη νοσηλεία τους δε μπορούν να παρέχουν.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου