Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Βερύκοκο...


«Έπρεπε να σας απολύσουμε για να δείτε τι εστί βερύκοκο». Με αυτή την προκλητική φράση ο υπουργός υγείας από τον πάντα φιλόξενο τηλεοπτικό αέρα του mega (του καναλιού του Μπόμπολα, του Ψυχάρη του Λάτση και του Βαρδινογιάννη) επιτέθηκε στους εργαζόμενους της πολυκλινικής που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο του Νοσοκομείου τους το πρωί της Δευτέρας 26/8.
Ο υπουργός στη συγκεκριμένη τηλεοπτική πρωινή εκπομπή είπε πολλά ψέμματα και ανακρίβειες ενώ δεν άφησε ούτε μια φορά να ολοκληρώσει τη φράση της η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της πολυκλινικής.

Ο υπουργός υγείας είπε ψέμματα σχετικά με την παναττική κινητοποίηση της Παρασκευής 23/8. Είπε ότι ήταν 80 άτομα, ενώ ήταν εκατοντάδες (περισσότεροι από 1000). Αυτό αποδεικνύεται άνετα από τις φωτογραφίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Η κινητοποίηση είχε απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή μέσα στην καρδιά του Αυγούστου και των διακοπών, κάτι που δείχνει ότι εργαζόμενοι και μεγάλο τμήμα της κοινωνίας αποδοκιμάζουν και αγωνίζονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική στο χώρο της υγείας.

Είπε επίσης ψέμματα ο υπουργός υγείας ότι την κινητοποίηση την οργάνωσαν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ, ενώ για τη συγκεκριμένη την είχε οργανώσει η ΕΕ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα ΔΗμόσια Νοσοκομεία που είχε μάλιστα προκυρήξει και τετράωρη στάση εργασίας. Στην ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ την πλειοψηφία δεν την έχουν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, αλλά οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ψήφισαν να γίνει η συγκεκριμένη κινητοποίηση. Ο υπουργός υγείας κάνει ότι δεν βλέπει ότι μέλη του δικού του κόμματος, της ΝΔ, και του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική του. Κάνει ότι δεν το βλέπει γιατί δεν τον συμφέρει. Και όχι μόνο κάνει ότι δεν το βλέπει αλλά λέει ψέμματα στον ελληνικό λαό από την τηλεόραση.

Μια ακόμα ανακρίβεια που ο τηλευπουργός υγείας συνηθίζει να επαναλαμβάνει στους τηλεοπτικούς του μονολόγους είναι ότι είναι δημοκρατικά εκλεγμένος υπουργός μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι πριν τις εκλογές ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του είχαν αναφέρει στο πρόγραμμα τους κουβέντα για κλεισίματα Νοσοκομείων και για κινητικότητα υγειονομικών. Με άλλες υποσχέσεις ζήτησαν και έλαβαν την ψήφο των ελλήνων στις εκλόγές, και άλλα κάνουν. Αυτό μόνο δημοκρατικό δεν είναι. Εξαπάτηση του λαού είναι.

Ας βάλει νερό στο κρασί του ο υπουργός υγείας για το καλό της χώρας, αλλά και του κόμματος του. Δεν είναι ηλίθιοι οι τηλεοπτικοί θεατές. Θυμούνται πολύ καλά τί έλεγε ο ίδιος και το κόμμα του πριν ένα χρόνο. Δεν είναι δυνατόν  ο υπουργός υγείας να συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία με ειρωνίες για στοιχήματα και με λεκτικές επιθέσεις και συκοφαντίες. Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο εαυτό μας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για να μπορούν οι πολίτες να έχουν την καλύτερη δυνατή περίθαλψη στο διαλυμένο από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σύστημα υγείας.

Όσα show και αν δίνει καθημερινά στα κανάλια των μεγαλοεπιχειρηματιών ο τηλευπουργός υγείας, όσα ψέμματα και να λέει, όσες ειρωνίες  και αν εξαπολύει, όσα στοιχήματα και αν βάζει η πολιτική που προσπαθεί να εφαρμόσει θα αντραπεί από τον ίδιο το λαό. Και τότε θα δει ο ίδιος τι εστί βερύκοκο...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου