Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ανοιχτή επιστολή του βουλευτή Λασιθίου Κωστή Δερμιτζάκη προς τον Υπουργό Υγείας

1/8/2013
Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Υγείας
Κύριε Υπουργέ,
Έχω κατ’ επανάληψη καταθέσει ερωτήσεις στο υπουργείο σας για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου. Οι περισσότερες δεν έχουν απαντηθεί από τον προκάτοχό σας.
Αντίθετα, παρά τις συνεχείς αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των κατοίκων και των τοπικών φορέων, η κατάσταση στα Νοσοκομεία όχι μόνο δεν διορθώνεται αλλά διαρκώς επιδεινώνεται. Είναι πλέον πεποίθηση όλων των Λασιθιωτών ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στο νομό μας μεθοδικά και συστηματικά αποδιαρθρώνεται και απαξιώνεται με στόχο την υποβάθμισή του. Η έλλειψη κρίσιμων ειδικοτήτων και η αδιαφορία για κάλυψή τους, οι ελλείψεις σε πόρους και Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό δείχνουν ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας σε βάρος της παρεχόμενης Δημόσιας Υγείας στο νομό μας, με ουσιαστική κατάργηση της νοσοκομειακής περίθαλψης.
Αυτή η πολιτική έχει τεράστιες συνέπειες τόσο στην υγεία και την ίδια τη ζωή των κατοίκων και των τουριστών αλλά και στο αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να υπάρχει στους πολίτες μιας απομακρυσμένης περιοχής της χώρας.
Το τελευταίο διάστημα διασπείρονται συστηματικά και σκοπίμως φήμες και υπονοούμενα χωρίς ξεκάθαρο λόγο για μετατροπή των Νοσοκομείων Ιεράπετρας, Σητείας και Νεάπολης σε Κέντρα Υγείας, χωρίς δυνατότητες νοσηλείας, με παράλληλη συρρίκνωση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.
Κατ’ επανάληψη έχουμε κάνει γνωστές τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο νομός μας που καθιστούν αναγκαία την διατήρηση αυτών των νοσοκομείων και το ρόλο που παίζουν στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των περιοχών του νομού μας, ιδίως την εποχή της οικονομικής κρίσης.
Προειδοποιούμε το Υπουργείο Υγείας ότι ο λαός του Λασιθίου δεν θα αφήσει να διαλύσουν τα νοσοκομεία που με τόσο κόπο και χρήμα στήθηκαν, όπως έκανε και μέχρι σήμερα με τις μεγάλες παλλασιθιώτικες κινητοποιήσεις.
Απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Οι Λασιθιώτες δεν θα αποδεχτούμε ο τόπος μας να συνεχίσει να είναι ο πιο παραμελημένος νομός της Κρήτης.
Με εκτίμηση
Κωστής Δερμιτζάκης
Βουλευτής Λασιθίου
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου