Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΠΟΕΔΗΝ: ο Υπουργός Υγείας περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και εμφανίζει τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα ΛΟΥΚΕΤΑ Νοσοκομείων ως αναδιοργάνωση του Συστήματος

ΑΘΗΝΑ 8/8/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1936

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει και καλύπτει όλες τις μορφές δράσης που αποφασίζουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία των Νοσοκομείων με τους φορείς και τους κατοίκους των περιοχών που είναι ανεπτυγμένα.

Με μεγαλόστομες δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και εμφανίζει τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα ΛΟΥΚΕΤΑ Νοσοκομείων ως αναδιοργάνωση του Συστήματος.

Η κυβέρνηση μεθοδεύει στα πλαίσια των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ:

1. να ξεφορτωθεί τις κοινωνικές δαπάνες. Γι' αυτό κλείνει Νοσοκομεία. Μέσω της έκδοσης νέων οργανισμών, μειώνει κλίνες, κλινικές (770) και οργανικές θέσεις. Υποχρηματοδοτεί τα Νοσοκομεία με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένα να αναστείλουν βασικές λειτουργίες και να μην μπορούν να προμηθευτούν ιατροφαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ περιλαμβάνουν τη σταδιακή μείωση της χρηματοδότησης της Υγείας από το 10,5% στο 6% του ΑΕΠ. Το ΑΕΠ που έχει υποστεί μείωση 25% την περίοδο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Μόνο τριτοκοσμικά Συστήματα χρηματοδοτούνται σε αυτό το ύψος.

2. Να θέσει στην πυρά των Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων πολυάριθμο Υγειονομικό προσωπικό. Αν και ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό 2.500 (1.250 εφέτος και 1.250 του χρόνου) το νούμερο είναι συνεχώς αυξανόμενο. Ανακοινώθηκαν ήδη 1.618 εφέτος, αυξάνοντας ήδη τον αριθμό κατά 400 Υγειονομικούς.

Ο Υπουργός δείχνει διατεθειμένος να βάλει φωτιά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να χτίσει την πολιτική του καριέρα στις στάχτες του. Σε περίοδο μάλιστα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αναγκαίο όσο ποτέ αφού εξαιτίας των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ πολιτικών οι πολίτες ζουν στη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανεργία. Πάνω από 1,5 εκατ. πολίτες είναι ανασφάλιστοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαθέσουν τα 5 ευρώ να επισκεφτούν τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων. Οι εκβιασμοί του για απολύσεις εργαζομένων επειδή συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και συμβολικές καταλήψεις των Εξωτερικών Ιατρείων που αποφασίζουν η ΠΟΕΔΗΝ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία προκειμένου να μην πληρώνουν το 5ευρω οι πολίτες δεν θα περάσουν.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην κινητοποίηση που οργανώνουν τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ, ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ και οι Φορείς και κάτοικοι των Βορείων Προαστίων στην Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Αυγούστου 07:30μ.μ. στην Πλατεία Αη – Γιώργη στα Μελίσσια.
Για να προασπιστούμε την απρόσκοπτη λειτουργία με τη σημερινή του μορφή του Γενικού Νοσοκομείου ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου