Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΠΙΝΙΔΩΣΗΣ -ERC - ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 13ο ΠΤ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 & ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2013



ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΠΙΝΙΔΩΣΗΣ -ERC 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 13ο ΠΤ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 & ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΙΟΥ 2013 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ

To 13o Π.Τ. Κρήτης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει τρία σεμινάρια BLS/AED (Basic Life Support & Automated External Defibrillation, Βασική Υποστήριξη της Ζωής και Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση) του ERC που απευθύνονται σε Νοσηλευτές και αφορούν τις ενδεικνυόμενες σε περίπτωση ανακοπής ενέργειες ενός διασώστη χωρίς βοηθητικό εξοπλισμό, εκτός μιας προσωπίδας τσέπης και ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Η διάρκεια κάθε σεμιναρίου είναι περίπου 5 ώρες.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) είναι ο επίσημος Ευρωπαϊκός οργανισμός για την εκπαίδευση και την έρευνα στην Αναζωογόνηση. Το Ελληνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης στην Αναζωογόνηση (ΕΣΕΑΝ) είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία και αποτελεί τον επίσημο εκπαιδευτικό φορέα του ERC στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής διαθέτει 3 Εκπαιδευτικά Κέντρα (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη).

To Εκπαιδευτικό Κέντρο Κρήτης ξεκίνησε από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει οργανώσει την τελευταία πενταετία 140 σεμινάρια BLS/AED (περίπου 2400 εκπαιδευόμενοι).

Τα σεμινάρια είναι προσαρμοσμένα στις εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες των ενηλίκων και περιλαμβάνει μια διάλεξη, επιδείξεις δεξιοτήτων, πρακτική εξάσκηση στην ΚΑΡΠΑ, τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή και τη θέση ανάνηψης σε ολιγομελείς ομάδες και συζήτηση. Η αναλογία εκπαιδευτών προς εκπαιδευόμενους είναι τουλάχιστον 1:5.

Θα πραγματοποιηθούν 3 Σεμινάρια για τους Νοσηλευτές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης – Ηράκλειο διάρκειας περίπου 5 ωρών το κάθε ένα.

Το 1ο Σεμινάριο θα αρχίσει στις 8.15 ακριβώς το Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Το 2ο Σεμινάριο θα αρχίσει στις 14.00 ακριβώς το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου 2013    και

Το 3ο Σεμινάριο θα αρχίσει στις 10.00 ακριβώς το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου 2013

Η αξιολόγηση των εκπαιδευομένων είναι συνεχής (continuous assessment) και στους επιτυχόντες χορηγείται στο πέρας του σεμιναρίου πιστοποιητικό του ERC πενταετούς ισχύος. Επίσης στους εκπαιδευόμενους χορηγείται password για το website του ERC, όπου μπορούν να έχουν πρόσβαση online και στα πιστοποιητικά τους.

Τα σεμινάρια υπερκαλύπτουν την υπουργική απόφαση αρ. Υ4α/οικ. 15576 /22 Φεβρουαρίου 2007 περί υποχρεωτικής εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και την Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση.

Κόστος Συμμετοχής 15 ευρώ.

Πληροφορίες τηλ 6977208894.

Τηλ. Γραφείου Τρίτη & Πέμπτη πρωί 2810-310366

Παρακαλούμε συμπληρώστε άμεσα την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.enekritis.gr του 13ου Π.Τ. Κρήτης της ΕΝΕ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  και στείλτε την στο  e-mail info@enekritis.gr ή στο fax 2810 310014.  Η κίνηση αυτή είναι υποχρεωτική για την εγγραφή και την συμμετοχή σας στο σεμινάριο. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και κατ΄ αναλογία από όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης. Με την επιλογή σας θα επικοινωνήσουμε τηλεφωνικώς μαζί σας για να σας δοθούν αναλυτικότερες πληροφορίες για τον τρόπο πληρωμής και για να παραλάβετε  το εγχειρίδιο, το οποίο θα πρέπει να έχετε μελετήσει διεξοδικά πριν το σεμινάριο και να το έχετε μαζί σας. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα σας δοθεί το πρωί με την εγγραφή σας. Εάν οι αιτήσεις υπερκαλύπτουν τις θέσεις στα Σεμινάρια θα ακολουθήσουν και άλλα με το ίδιο αντικείμενο ώστε να έχουν όλα τα μέλη την δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν.

Για το ΔΣ  του Π.Τ Κρήτης της Ε.Ν.Ε.

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

    Ροβίθης Μιχαήλ                             Σταυρουλάκης Στυλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου