Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Σχετικά με την ανακοίνωση του βουλευτή Πλακιωτάκη για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
 ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στην απόφαση του Υπουργού Υγείας να συμπεριλάβει στην προκήρυξη θέσεων επικουρικών ιατρών και τα νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου   αναφέρθηκε με δήλωσή του ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης  Πλακιωτάκης.

Πώς να σχολιάσουμε με επιείκεια  αυτή τη μαυρογιαλούρικη ανακοίνωση του βουλευτή για την πρόσληψη ενός επικουρικού χειρούργου στο ΓΝΑΝ (που θα καλύψει τη σύμβαση του επικουρικού που τελειώνει τον Ιούνιο), ανακοίνωση που λες και έχει γραφεί στα τέλη της δεκαετίας του 50, αρχές της δεκαετίας του 60! 

Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη δεν εφημέρευε παιδίατρος στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου  και το σαββατοκύριακο 11-12/5 θα  κλείσει και πάλι για δύο μέρες η παιδιατρική κλινική λόγω των κενών στα προγράμματα εφημεριών. 

Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα δεν εφημέρευε αναισθησιολόγος στο ΓΝΑΝ και την Κυριακή του Πάσχα δεν εφημέρευε ούτε γυναικολόγος και επίτοκος γυναίκα με σπασμένα νερά και με ιστορικό προβλημάτων κατά την κύηση μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείου του Ηρακλείου την Κυριακή του Πάσχα.

Τα κενά στα προγράμματα εφημεριών των ιατρών συνεχώς μεγαλώνουν,  το υπόλοιπο προσωπικό (νοσηλευτικό, τεχνικό, παραιατρικό) εργάζεται με επισφαλή και παράνομα προγράμματα εργασίας  και συνεχώς υπάρχουν ελλείψεις σε απαραίτητα υλικά.
Και παρόλαυτα, ο βουλευτής μας έχει το θράσος (ας μας συγχωρεθεί η έκφραση) να ανακοινώνει ότι θα προσληφθεί ένας συμβασιούχος ιατρός στο Νοσοκομείο μας (που θα καλύψει σύμβαση που λήγει)  και να ισχυρίζεται ότι αυτό δείχνει πως  η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας!!!

Κρίμα που ο βουλευτής Γιάννης Πλακιωτάκης έφτασε σε αυτό το σημείο να νομίζει ότι μπορεί να εξαπατά την κοινή γνώμη του τόπου μας με τέτοιου είδους ανακοινώσεις και μάλιστα για το σοβαρό θέμα της δημόσιας υγείας 
Κρίμα και ντροπή!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου