Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΕΔΗΝ


12 ΜΑΗ 2013
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΕΔΗΝ
Η 12η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών. Η ημέρα αυτή αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής αμοιβής των Νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο στο δύσκολο έργο που επιτελούν.
"Κλείνοντας το χάσμα: Αναπτυξιακοί Στόχοι Χιλιετίας" είναι το θέμα που επέλεξε για εφέτος ο Διεθνής Σύνδεσμος Νοσηλευτών (ΙCN) για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Νοσηλευτών/τριών.
Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών μας βρίσκει όλους μας αντιμέτωπους με μια πολύ δύσκολη κατάσταση, συμπίπτει με την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών στα πλαίσια του 3ου Μνημονίου που συνεχίζουν ακάθεκτα τη στοχοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών πολιτικών.
Οι επιπτώσεις στην Υγεία – Πρόνοια είναι δραματικές με υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.
Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση του ΕΣΥ – ΕΟΠΥΥ, η εξαγγελία 15.000 απολύσεων, η διαθεσιμότητα, η κινητικότητα, είναι πολιτικές στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών δημιουργώντας τεράστια εμπόδια στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη σε εποχή οικονομικής κρίσης.
Μέσα λοιπόν σε αυτόν τον κυκεώνα της απειλητικής πολιτικής της κυβέρνησης για το δικαίωμα τους στην αξιοπρεπή άσκηση των καθηκόντων τους, οι Νοσηλευτές καλούνται να προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό, εφαρμόζοντας αναπτυξιακούς στόχους. Πόσο άραγε οξύμωρο ακούγεται σε όλους μας αυτό!!!
Πριν μερικά χρόνια παρά το γεγονός ότι και τότε οι συνθήκες εργασίας των Νοσηλευτών ήταν ιδιαίτερα αντίξοες κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα φτάναμε κάποτε στο σημείο της σημερινής εργασιακής εξαθλίωσης.
Η 12η Μαΐου έχασε πλέον το νόημα της γιορτής και της επετείου αλλά είναι η ημέρα που υπενθυμίζει σε όλους μας την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους συμπολίτες μας να τους ενημερώσουμε για την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Μισθοί πείνας, εξαντλητικά ωράρια, ευτελείς αμοιβές εξαιρέσιμων (νυχτερινής εργασίας και αργιών) τεράστια υποστελέχωση αλλά και έλλειψη της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής είναι μερικά από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νοσηλευτές στο ΕΣΥ.
Ο φετινός λοιπόν εορτασμός της ημέρας του Νοσηλευτή πρέπει να είναι μάχιμα αγωνιστικός και διεκδικητικός.
Καλούμαστε λοιπόν όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την βελτίωση των εργασιακών μας συνθηκών, το δικαίωμα της αξιοπρεπούς αμοιβής και την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών που υπονομεύουν τη ζωή μας .
Συναδέλφισες-οι
Για την φετινή επέτειο της ημέρας του Νοσηλευτή ευχόμαστε σε όλους δύναμη , υγεία και πάνω από όλα χρόνια καλύτερα!!!
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου