Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ενημέρωση για διάφορα θέματα 12/5/2013


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ενημέρωση για διάφορα θέματα 12/5/2013

1)      Πρόσθετες αμοιβές Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2012
Με την πληρωμή των πρόσθετων αμοιβών (υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες) των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2012 υπάρχει πρόβλημα στην κατανομή που έχει γίνει από το υπουργείου υγείας, αφού ενώ τα χρήματα αντιστοιχούν στα εκκαθαρισθέντα, υπάρχει διαφοροποίηση στον αριθμό των αναλογούντων ωρών, διαφοροποίηση που οφείλεται σε λάθος από την πλευρά του υπουργείου υγείας που υπολόγισε λανθασμένα τον αριθμό των ωρών. Το πρόβλημα είναι τυπικό, παρόλαυτα μπλοκάρει εδώ και 2 μήνες την αποπληρωμή αυτών των μηνών. Από την πλευρά του Νοσοκομείου έχουν σταλεί 2 έγγραφα προς την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου υγείας, χωρίς να υπάρξει διόρθωση μέχρι στιγμής. Ως σύλλογος εργαζομένων κάνουμε προσπάθεια να ξεπεραστεί το τυπικό πρόβλημα και να ξεμπλοκαριστεί η αποπληρωμή και ελπίζουμε μέχρι το τέλος  αυτής της εβδομάδας να έχουμε νεώτερα. Σε διαφορετική περίπτωση θα ενημερώσουμε τη διοίκηση ότι θα προβούμε σε  κινητοποιήσεις (επίσχεση εργασίας  ή στάση εργασίας) όπως έχουμε κάνει με επιτυχία στο παρελθόν.

2) Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση
Έχουν περάσει δύο χρόνια από την εκλογή του ΔΣ του συλλόγου (1/6/2011) και γι΄αυτό ξεκινήσαμε τις απαραίτητες διαδικασίες για να γίνει εκλογοαπολογιστική συνέλευση, να εκλεγεί εφορευτική επιτροπή και να γίνουν νέες εκλογές.
Η πρώτη συνέλευση ορίστηκε στις 7/5 και δεν έγινε λόγω απαρτίας και η δεύτερη συνέλευση έχει οριστεί σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το καταστικό για την ΤΕΤΑΡΤΗ 15/5/13 και ωρα 1.30 μ.μ.  στην αίθουσα του πρώτου ορόφου.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τα μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν ώστε να υπάρξει απαρτία για να γίνει απολογισμός του έργου του απερχόμενου ΔΣ, να εκλεγεί εφορευτική και  να γίνουν εκλογές σε 10 ημέρες, με πιθανότερη ημερομηνία τις 27/5/13 (εξαρτάται  και από τη διαθεσιμότητα του δικαστικού αντιπροσώπου).
Από τη στιγμή που θα εκλεγεί εφορευτική επιτροπή δυνατότητα υποβολής υποψηφιοτήτων θα υπάρχει μέχρι πριν 5 ημέρες από την ημερομηνία των εκλογών. Καλούμε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους με διάθεση για αγώνες και προσπάθεια να υποβάλουν υποψηφιότητα για το νέο ΔΣ ώστε  να έχει ο σύλλογος ακόμα μεγαλύτερη δυναμική.

3)      Χρήση συνδικαλιστικών αδειών από το απερχόμενο ΔΣ
Επειδή κάποιοι ελάχιστοι  κακοπροαίρετοι διαδίδουν ανεύθυνες και ψευδείς φήμες σχετικά με τη χρήση των συνδικαλιστικών αδειών από το απερχόμενο ΔΣ οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:
Παρότι ο νόμος  1264/82 στο άρθρο 17 παρ.2β  προβλέπει ότι δίδεται στον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γενικό Γραμματέα πρωτοβάθμιου σωματείου συνδικαλιστική άδεια απουσίας έως 3 ημέρες το μήνα (αντιστοιχεί σε 36 ημέρες το χρόνο για κάθε μέλος του προεδρείου), κανένα μέλος του προεδρείου του απερχόμενου Δ.Σ. του συλλόγου μας δεν έκανε χρήση ούτε μιας ημέρας από αυτή την άδεια. Αυτό το πράξαμε μετά από απόφαση που πήραμε  στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του ΔΣ, αντιλαμβανόμενοι ότι στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει το προσωπικό του Νοσοκομείου λόγω της έλλειψης προσωπικού, η χρήση της μηνιαίας συνδικαλιστικής άδειας από τα μέλη του προεδρείου θα λειτουργούσε εις βάρος των συναδέλφων και όχι προς όφελος τους, όπως είναι ο σκοπός της θεσμοθέτησης αυτών των αδειών.
Οι μόνες ημέρες που δόθηκαν ήταν στους 4 εκλεγμένους αντιπροσώπους (από τις προηγούμενες εκλογές του συλλόγου μας) στο 12ο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ (10-13/2/2012) και σε μία σύσκεψη αντιπροσώπων σωματείων που έγινε στην Αθήνα, όπως προβλέπεται στην παρ.2δ του α.17 του ν1264.
Όποιος συνάδελφος επιθυμεί, μπορεί να απευθυνθεί στο Γραφείο Προσωπικού του Νοσοκομείου μας για να του επιβεβαιώσουν τα γραφόμενα μας.
   Όσοι διαδίδουν ότι το προεδρείο του απερχόμενου ΔΣ έκανε χρήση των προβλεπόμενων από το νόμο συνδικαλιστικών αδειών, λένε ψέμματα έχοντας στόχευση να θίξουν τη δράση του συλλόγου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου