Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Απεργία του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ την Τετάρτη 23Φλεβάρη 2011


Αγ. Νικόλαος 21-2-2011
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
      ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
      ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ                                          ΠΡΟΣ:  ΕΦΗΜ. «ΑΝΑΤΟΛΗ»
                                                                                                                                Ραδιοφωνικοί Σταθμοί
                                                                                                                          
      Αριθμ. Πρωτ.. 227                                                                                                               
          

ΘΕΜΑ:  Απεργία του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ την Τετάρτη 23Φλεβάρη 2011



Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΑΝ συμμετέχει στην 24ωρη  Γενική Απεργία την Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011 και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο Πρόεδρος              Ο Γραμματέας
Μηνάς Σουσαμλής     Δαμιανός Χαλκιαδάκης
   


                                                                

                                                                                                     

6 σχόλια:

  1. Καταλαβατε τωρα γιατί ενοχλούσαν οι σημαίες του ΠΑΜΕ στο κλείσιμο του ταμείου; Το καπέλωμα από ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΑΠ δεν σας πειράζει; Πάλι με τους πουλημένους της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που στη κινητοποίησή σας, έπαιζαν πρέφα στο καφενείο; ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Βασίλη, πάντα σέβομαι και θαυμάζω τους ανθρώπους που αγωνίζονται για τους αγώνες των εργαζομένων από οποιοδήποτε μετερίζι και αν είναι. Το έχω μάθει από τα παιδικά μου χρόνια στη Μυτιλήνη που γεννήθηκα και μεγάλωσα και που η κοινωνία εκεί είναι τελείως διαφορετική από την εδώ του καναπέ. Τους όποιους πουλημένους που πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, τους απομονώνει η ίδια η συμπεριφορά τους. Όμως το ίδιο σεβαστές πρέπει να είναι και οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται από τα όργανα των συνδικαλιστικών συλλόγων των εργαζομένων. Στην στάση εργασίας της 10ης Φλεβάρη η απόφαση ήταν κατάληψη του ταμείου από τα όργανα του συλλόγου και μόνο. Άλλωστε οποιαδήποτε εμπλοκή άλλων πολιτικών ή συνδικαλιστικών φορέων εκτός νοσοκομείου, ίσως αποπροσανατόλιζε τη σημασία της ενέργειας μας αυτής. Είμαι σίγουρος ότι και την Τετάρτη πολλοί θα εξακολουθούν να παίζουν πρέφα. Εμείς όμως έστω και μετρημένοι στα δάκτυλα θα παραμείνουμε πιστοί στον αγώνα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι κρίμα να μη συναντιούνται όσοι θέλουν να δώσουν την κόντρα. Σεβαστή η απόφαση του συλλόγου να (ξανά)πάει με τη πλειοψηφία των παρατάξεων του δικοματισμού, του προσκυνημένου συνδικαλισμού και των εργατοπατερισμού. Με τις παρατάξεις που επανειλλημένα ξεπούλησαν κατακτήσεις προκειμένου να αναλάβουν τα μέλη τους κυβερνητικούς θώκους και αξιώματα. Είναι οι παρατάξεις που κάνουν τους εργαζόμενους να συχαίνονται και να μην εμπιστεύονται καμμιά συλλογική δράση. Σεβαστή η όποια απόφασή σας, αλλά πρέπει να είναι σεβαστή και η κριτική προς τον σύλλογο. Ειδικά όταν γίνεται επώνυμα και από ανθρώπους που στέκονται δίπλα σας με γνήσια αισθήματα αλληλεγγύης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη. Όσο για τον ρόλο και την ιεραρχία του συνδικαλιστικού κινήματος θα την συζητήσουμε άλλη φορά. Υπάρχουν κακοί, ανέντιμοι κλπ συνδικαλιστές αλλά αυτό δεν σημαίνει κατά την άποψη μου ότι δεν πρέπει να έχουμε συνδικαλισμό με όλη την ιεραρχική δομή. Επίσης πιστεύω ότι έντιμοι και αγωνιστές συνδικαλιστές υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις και δεν μπορεί μια παράταξη να θεωρεί τον εαυτό της ως τον μόνο γνήσιο εκφραστή των αγώνων των εργαζομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τίμιος συνδικαλιστής είναι αυτός που βάζει τα ταξικά συμφέροντα πάνω από τα κομματικά ή τα ατομικά. Ταξικά συνδικάτα είναι αυτά που βάζουν το ζήτημα της συνολικής πολιτικής αλλαγής και της ανατροπής του ίδιου του καπιταλισμού. Όσοι λένε ότι θέλουν ένα καλύτερο και πιο δίκαιο καπιταλισμό, ουσιαστικά αποδέχονται να ζουν σε ένα κόσμο με αφεντικά... Και το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν τη ζωή των αφεντικών τους πιο ήσυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη διάρκεια της τελευταίας συνέλευσης του συλλόγου εργαζομένων κάποιοι μιλήσαμε για το ρόλο των "κυβερνητικών" συνδικαλιστών που από τις διαδηλώσεις βρέθηκαν την επόμενη ημέρα στα υπουργικά γραφεία, να λένε τα αντίθετα από αυτά που υποστήριζαν με μαχητικότητα ως συνδικαλιστές.
    Αυτοί είναι που καπελώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους και όχι οι κοινές κινητοποιήσεις με το ΠΑΜΕ.

    Αυτοί οι χθεσινοί μεγαλοσυνδικαλιστές - σημερινοί υπουργοί έχουν κάνει τη μεγάλη ζημιά στο συνδικαλιστικό κίνημα.

    Σε τοπικό επίπεδο, μεγάλη ζημιά έχουν κάνει οι συνδικαλιστές που έκαναν και κάνουν κατάχρηση του θεσμού των συνδικαλιστικών αδειών.

    Χρειάζεται αξιοπιστία για να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι το συνδικαλιστικό κίνημα. Κι΄αυτή η αξιοπιστία δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει στο βαθμό που θα 'πρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή