Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση Συλλόγου για την απεργία της Τετάρτης 23 Φλεβάρη 2011


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΓΝΑΝ
Ανακοίνωση
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,
Βιώνουμε την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής μας. Η Κυβέρνηση και η Τρόικα, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τα προβλήματα του δημοσίου χρέους, μέσα από το μνημόνιο, αφαιρούν ένα – ένα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των εργοδοτών.
Η επίθεση που δεχόμαστε αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Τα εισοδήματά μας μειώνονται με τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων, με τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, με την ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς. Τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα καταργούνται με τους αντι-ασφαλιστικούς Νόμους.
Συγχωνεύουν, καταργούν, υποβαθμίζουν τις Δημόσιες Υπηρεσίες με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό των δαπανών και την εξεύρεση πόρων για τους δανειστές. Αποδιαρθρώνουν τη Δημόσια Υγεία με τις καταργήσεις Υπηρεσιών και μεταφέρουν το κόστος στις πλάτες των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την πολιτική, τη νέα κοινωνική βαρβαρότητα.
-    Να ακυρώσουμε το βάρβαρο μνημόνιο
- Να καταργήσουμε τις πολιτικές που μειώνουν τα εισοδήματά μας, τα    ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τις εργασιακές μας σχέσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Το  Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου