Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Συνέντευξη Προέδρου στον Ραδιοφωνικό Σταθμό 104.4

θέματα και προβληματισμοί για το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
sousamlis
Τα προβλήματα του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, συζητήσαμε με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων Μηνά Σουσαμλή στην εκπομπή Πρωινές διαδρομές τη Παρασκευή (4/2). Μπορεί η Ιεράπετρα λόγω του όγκου του συλλαλητηρίου εκεί να τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας για το εκεί νοσοκομείο, όμως στο κεντρικό νοσοκομείο του νομού στον Άγιο Νικόλαο, όπου εξυπηρετείται η ανατολική Κρήτη και τα κοντινά νησιά, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα.
Όπως μας είπε ο κύριος Σουσαμλής, ούτε οι γιατροί, ούτε οι νοσηλευτές, ούτε το παραϊατρικό, αλλά ούτε και το γενικό και τεχνικό προσωπικό επαρκούν και το έλλειμμα θα ενταθεί σύντομα, τόσο από τη συνταξιοδότηση όσο και από τις δυσκολίες πρόσληψης νέων ατόμων.
Ακόμα, η νέα πτέρυγα καθυστερεί διότι πρέπει να εκταμιευτούν περί τα 2 εκατομμύρια Ευρώ για να μπορέσει ο ανάδοχος να ολοκληρώσει τις εργασίες και να παραδώσει το έργο.
Ο κύριος Σουσαμλής ακόμα τοποθετήθηκε στο δίλλημα για το κεντρικό νοσοκομείο στο νομό, λέγοντας ότι ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό για τη χωροθέτηση του με βάση τις ανάγκες της περιοχής που καλείται να εξυπηρετήσει.
Ακόμα με τις νέες ρυθμίσεις για τις εφημερίες, λόγω της έλλειψης του απαραίτητου αριθμού γιατρών, κάποιες κλινικές δεν θα μπορέσουν να λειτουργούν όλο το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου