Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Το ρεπορτάζ του 104fm για την Στάση Εργασίας και κατάληψη του ταμείου στο ΓΝΑΝ


Κατάληψη του ταμείου εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από τους εργαζόμενους του νοσοκομείουPDFΕκτύπωσηE-mail
Πέμπτη, 10 Φεβρουάριος 2011 11:20   
nosok_ergazomenoiΑπέκλεισαν τη πρόσβαση στο ταμείο των εξωτερικών ιατρείων από τις 07:30 έως τις 11:30 οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, καταλαμβάνοντας συμβολικά το χώρο, ούτως ώστε να μην καταβάλουν οι προς εξέταση ασθενείς τα 5 €. Η πράξη αυτή ευθυγραμμίζεται με τη Πανελλήνια τετράωρη στάση της ΠΟΕΔΗΝ, σε όλα τα νοσοκομεία.
Όπως μας είπε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Μηνάς Σουσαμλής, η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, στο οποίο όλοι θα πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν εδώ, ενώ αναφέρθηκε και στις παραπέρα κινήσεις του συλλόγου, όσον αφορά και τοπικά θέματα, όπως το μέλλον των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.
Δεν έλειψαν βέβαια και τα έκτροπα με το Π.Α.Μ.Ε., που θυμήθηκε πρωί - πρωί να προχωρήσει στην ίδια ενέργεια - κατάληψη, με αποτέλεσμα φραστική αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

το κείμενο που μοιράστηκε από το σύλλογο στους επισκέπτες του νοσοκομείου:

Αγαπητέ επισκέπτη του Νοσοκομείου μας , δεν νομίζουμε πως ήρθες για τουρισμό πρωινιάτικα εδώ πέρα. Σίγουρα κάποιο πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζεις.
Εμείς είμαστε εδώ μέρα νύχτα, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας ,να σου παρεχουμε την επιβαλλόμενη φροντίδα.
Από κει και πέρα σαν εργαζόμενοι , ουδεμία σχέση έχουμε με το χαράτσι των 5 ευρώ που καλείσαι να πληρώσεις το οποίο αύριο δεν αποκλείεται να πάει ακόμη παραπάνω.
Έτσι κι αλλιώς αρκετά σου έχουν περικόψει από το μισθό ή τη σύνταξη σου και άλλα τόσα σου έχουν επιβάλλει να πληρώσεις με τις αυξήσεις στα διάφορα τιμολόγια , ΦΠΑ κτλ. όπως και σε μας.
Τουλάχιστον το ελάχιστο δικαίωμα για πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας δωρεάν και για όλο τον κόσμο καιρός είναι να το διεκδικήσεις με κάθε τρόπο.
Σ’ αυτό οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας θα είμαστε μαζί σου.
Υλοποιώντας απόφαση της ομοσπονδίας μας σήμερα προχωρήσαμε σε συμβολική κατάληψη του ταμείου των 5 ευρώ.
Για σήμερα η επίσκεψη στο γιατρό είναι δωρεάν όπως πρέπει να είναι και αύριο και κάθε μέρα
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ακούστε τις μας είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γ.Ν.Α.Ν. για τη κατάληψη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου