Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Γ. Μανουσάκης – ΓΝΑΝ: “Κλείνει η εντατική για απολύμανση και λόγω υποστελέχωσης – Γίνεται για πρώτη φορά εν μέσω καλοκαιριού”


 Κλείνει  η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από την ερχόμενη Δευτέρα για την καθιερωμένη απολύμανση, μόνο που όπως όλα δείχνουν σύμφωνα με τους υγειονομικούς ,επρόκειτο και για λύση ανάγκης λόγω της υποστελέχωσης. Η ΜΕΘ κλείνει την πλέον ακατάλληλη περίοδο δηλαδή εν μέσω καλοκαιριού όπου το Λασίθι να κατακλύζεται από επισκέπτες και για μεγαλύτερο διάστημα από ποτέ.


“Σε θερινή περίοδο δεν έχει ξαναγίνει”

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Γιώργος Μανουσάκης μιλώντας στην εκπομπή “Ψιλά Γράμματα” του Politica 89.8 και την Φιλία Σαριδάκη για την επικείμενη αναστολή “είναι συνδυασμός των γεγονότων (ανάγκης και υποστελέχωσης) .Κάθε χρόνο γίνεται απολύμανση στις ΜΕΘ είναι μέσα στο πρωτόκολλο λειτουργίας και γίνεται σε όλες τις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα απλά σε μας γίνεται σε μήνα Οκτώβριο και σε ένα διάστημα 1-2 εβδομάδες το πολύ, στο οποίο αυτό χρονικό διάστημα στο παρελθόν υπήρχε και δυνατότητα να φιλοξενηθούν άλλα περιστατικά σε έναν άλλο παραπλήσιο της ΜΕΘ χώρο. Αυτή τη φορά, οι αλλαγές που έχουν υπάρξει φέτος είναι πως δεν έγινε τον Οκτώβριο γίνεται τώρα τον Ιούνιο από 24 Ιουνίου ως 9 Ιουλίου και επίσης το χρονικό διάστημα είναι μεγαλύτερο δηλαδή τρεις εβδομάδες. Είναι θερινή περίοδος, δεν έχει ξαναγίνει αυτό και επίσης είναι πλήρης αναστολή της ΜΕΘ, δεν θα υπάρχει δυνατότητα να μείνουν κάποια περιστατικά σε κάποιο άλλο χώρο“.


“Λύση ανάγκης λόγω υποστελέχωσης”

Όπως υποστηρίζει ο κ.Μανουσάκης πέρα από την ανάγκη απολύμανσης υπάρχει και η υποστελέχωση που συνέβαλε στη αναστολή λειτουργίας αυτό το διάστημα καθώς από τους  τέσσερις, πέντε άλλοτε γιατρούς, τους τελευταίους μήνες έμειναν μόνο τρεις και συνταξιοδοτείται ο διευθυντής.


Αν και έχουν προκηρυχθεί θέσεις γιατρών και για την εντατική δεν υπάρχει ενδιαφέρον, όπως συμβαίνει εξάλλου σύμφωνα με τον τον κ.Μανουσάκη και για τις 16 συνολικά θέσεις για το νοσοκομείο που έχουν προκηρυχθεί καθώς ελάχιστες αναμένεται να καλυφθούν .

Στο διάστημα που η ΜΕΘ θα είναι κλειστή -εάν προκύψει έκτακτο περιστατικό- θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο του Ηρακλείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αποστάσεις που θα πρέπει να διανύσει ο ασθενής, ενώ όπως επισημάνθηκε έχουν μειωθεί ήδη οι χειρουργικές επεμβάσεις που απαιτούν νοσηλεία ασθενών σε ΜΕΘ.

“Κίνδυνος να κλείσει η Καρδιολογική”

Σαν να μην φτάνουν τα δεκάδες προβλήματα που έχει αντιμετωπίζει το νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ο κ.Μανουσάκης εκφράζει φόβους και για κλείσιμο της Καρδιολογικής κλινικής. Ο διευθυντής παραιτήθηκε από τη θέση καθώς όπως υποστηρίζει δέχτηκε πιέσεις και προσβλητική συμπεριφορά από τον διοικητή και σύμφωνα με τον κ.Μανουσάκη θα πρέπει να καλυφθεί η θέση του διευθυντή και να αποσαφηνιστεί τι θα γίνει τις μέρες που δεν καλύπτονται οι εφημερίες, καθώς μέχρι σήμερα ο διευθυντής κάλυπτε την κλινική.

Ακούστε τη συνέντευξη παρακάτω: 


Αναδημοσίευση από τη σελίδα politica.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου