Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Επιστολή του συλλόγου σχετικά με το οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το τμήμα καθαριότητας του ΓΝΑΝ

 
Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου απέστειλε προς τη  Διοίκηση του  ΓΝΑΝ έγγραφο σχετικά με το οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει  το τμήμα καθαριότητας του ΓΝΑΝ.

Στο έγγραφο αναφέρονται τα παρακάτω: 

Θα θέλαμε για ακόμη μία φορά να τονίσουμε  το τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το τμήμα καθαριότητας του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, μετά και τις τρεις τελευταίες παραιτήσεις.

Πλέον  ο αριθμός των εργαζόμενων στην καθαριότητα του ΓΝΑΝ έχει μειωθεί από 22 το 2017 σε μόλις 10 σήμερα, κάτι που έχει επίπτωση τόσο στην ποιοτητα του παρεχόμενου έργου, όσο και στις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων, αφού δεν μπορούν πάρουν κανονική άδεια και τις περισσότερες φορές ούτε  τα  προβλεπόμενα από το νόμο  ρεπό εβδομάδας.

Έχουν  συγκεντρωθεί πολύ μεγάλα υπόλοιπα αδειών και ρεπό για όλο το προσωπικό στην καθαριότητα, 75  ημέρες οφειλόμενης κανονικής άδειας  και 22 ρεπό μέσο όρο για κάθε καθαρίστρια.

Ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια λόγω της διακηρυγμένης απόφασης του υπουργού υγείας να τερματίσεις τις συμβάσεις και να τις αντικαταστήσει με ενοικιαζόμενο προσωπικό εργολάβων, μεκόστος κατά τουλάχιστον 20% υψηλότερο.

Με βάση τα παραπάνω ζητούμε να ενισχυθεί το τμήμα καθαριότητας του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με το απαραίτητο προσωπικό (κατ΄ ελάχιστο  να αναπληρωθούν οι απώλειες), έτσι ώστε και να παράγεται ποιοτικό έργο στον κρίσιμο αυτό τομέα, αλλά και να μπορεί το προσωπικό να εργάζεται σύμφωνα με την εργασιακή νομοθεσία και να λαμβάνει τις προβλεπόμενες ημέρες ρεπό και άδειας.

Εκ του ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου